ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέκοψε την απεργία πείνας ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας

Διέκοψε την απεργία πείνας ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο πολυισοβίτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως γνωστοποίησε η συνήγορός του κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας όπου νοσηλεύεται.

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφερόμενος στις σχεδόν καθημερινές πορείες διαμαρτυρίας πολιτών, οι οποίοι ζητούν από την Πολιτεία να μην επιτρέψει τον θάνατο ενός απεργού πείνας.

Σύμφωνα με την δήλωση του Δ. Κουφοντίνα, «η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

Την ίδια ώρα, ο πολυισοβίτης ευχαρίστησε «τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία».

Κατά την άποψή του πρόκειται για «αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα».

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από 66 ημέρες, ενώ τελούσε και σε απεργία δίψας εδώ και 20 ημέρες.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία. 

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα. 

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. 

Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα