ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστικό – Στο “βαθύ κόκκινο” ο δήμος Κατερίνης από το πρωί του Σαββάτου 13/3

Το ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων εντός του δήμου οδήγησε στην απόφαση αυτή. Έτσι όλος ο δήμος Κατερίνης από το Σάββάτο 13 Μαρτίου έως και τις 22 Μαρτίου 2021 θα παραμείνει στο “βαθύ κόκκινο” επιβεβαιώνοντας το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται το τελευταιο διάστημα στα λύματα του βιολογικού σταθμού του δήμου αλλά και στην αυξητική τάση των εισαγωγών covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι σχολικές βαθμίδες σταματούν τα δια ζώσης μαθήματα σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης:

Στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Κατερίνης – Κλειστά σχολεία

Στο “βαθύ κόκκινο” περνά από αύριο στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιπλέον, βάσει της ανακοίνωσης για οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, από την Τρίτη  16 Μαρτίου και έως τις 29 Μαρτίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στον Δήμο Κατερίνης, τίθενται σε αναστολή λειτουργίας (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής). Σε ισχύ τίθεται η τηλεκπαίδευση.

Όλες οι πληροφορίες για τα μέτρα, που αφορούν τις περιοχές επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») και που από αύριο το πρωί τίθενται σε ισχύ και στον Δήμο μας, αναφέρονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο link:https://covid19.gov.gr/covid-map/

Τα μέτρα στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Σε αυτό εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Αθλητισμός

Όσον αφορά τον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ισχύουν πλέον τα εξής:

  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.
  • Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Τελετές

Ακόμη νέα δεδομένα ισχύουν σχετικά με τις τελετές στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) καθώς ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα