ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή | Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για την αστυνομική βία – Παρακολουθείστε LIVE τη συζήτηση στις 10:30

Βουλή | Στα άκρα η κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την αστυνομική βία - Παρακολουθείστε LIVE τη συζήτηση στις 10:30

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σήμερα στις 10:30 στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Στην επίκαιρη ερώτηση -που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε «πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών, με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως «τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο» και θέτει στον πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα:

1. Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;

2. Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιον λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να επικεντρωθεί στην απόδοση ευθυνών για την κοινωνική ένταση που έχει παραχθεί το τελευταίο διάστημα από τη στάση της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα περίγραμμα πρωτοβουλιών για το ζήτημα της βίας. Στo μήνυμά του το βράδυ των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να μας διχάσει και να μας γυρίσει πίσω». 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας