ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ολοκληρωθεί το έργο του πεζόδρομου στον Κορινό – Κόντρα στην απόφαση του τοπικού συμβουλίου που ήθελε “ξήλωμα” ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ της Κατερίνης

Μετά από πολύωρη συζήτηση, το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, το σώμα καταψήφισε την πρόταση του τοπικού συμβουλίου Κορινού με την οποία εισηγούνταν να αποξηλωθεί το μέχρι τώρα διαμορφωμένο έργο πεζοδρόμησης στο δρόμο που οδηγεί στην Παραλία Κορινού.

“Το έργο πρέπει να συνεχιστεί για να μη χαθούν τα χρήματα που δόθηκαν μέχρι στιγμής αλλά και γιατί η περιοχή το έχει ανάγκη” τόνισαν στην πλειοψηφία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κοινός τόπος, στις περισσότερες τοποθετήσεις, ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί και να διαμορφωθεί-κατά τέτοιο τρόπο-ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα για πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς.

“Όχι” στο πισωγύρισμα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κατά πλειοψηφία, τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδωσαν με την ψήφο τους την απαραίτητη “ώθηση” για την αποπεράτωση του έργου που παραμένει σταματημένο εδώ και δύο χρόνια.

Γραμματικόπουλος: “Ας πάμε μπροστά όχι πίσω”

Τον… τόνο για τη διαφοροποίηση από την πρόταση του τοπικού συμβουλίου έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και κάτοικος του Κορινού Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος ο οποίος μιλώντας μετά από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη εξέφρασε την αντίθεσή του στην εισήγηση λέγοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν ρωτήθηκε η άποψή του από το τοπικό συμβούλιο. Μιλώντας ως κάτοικος της περιοχής, ο κ. Γραμματικόπουλος περιέγραψε τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά στο συγκεκριμένο δρόμο, όπου “κόσμος περπατάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα”, θυμίζοντας παράλληλα ότι “ο δρόμος παραμένει στα σκοτάδια”. “Ας πάμε μπροστά, όχι πίσω. Ο κόσμος θέλει να δει μια αλλαγή. Ας δώσουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος. Οι εκλογές τελείωσαν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα φαρδύνουμε ένα δρόμο όπου κάποτε γινόταν “φόρμουλα ένα”. Τουλάχιστον τώρα είναι στις προδιαγραφές του νόμου. Πρέπει να πάμε μπροστά. Επ’ ουδενί δεν μπορώ να ψηφίσω την αποξήλωση. Μιλάω με τον κόσμο του χωριού και δεν το θέλουν αυτό”, ξεκαθάρισε ο κ. Γραμματικόπουλος, του οποίου την άποψη συμμερίστηκαν στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοί του.

Για την ιστορία, υπέρ της εισήγησης του πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Κορινού κ. Γιάννη Μορθανάση που πρότεινε να “ισοπεδωθεί” καθώς πρόκειται για ένα έργο “που υποτιμά και προσβάλλει το χωριό του” όπως είπε χαρακτηριστικά, τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κατανάς, Γιάννης Συμεωνίδης, Νίκος Μακρίδης, Θανάσης Μπαρμπαγεωργόπουλος, Γιώργος Κυριακίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Γιώργος Νταντάμης, Γιάννης Νταντάμης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Κώστας Φιλοκώστας, Σταύρος Χριστοφορίδης

“Παρών” ψήφισε ο Κώστας Τσιουκάνης.

Την αντίδραση του κ. Χιονίδη αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου (κυρίως για το ύφος του κ. Μορθανάση) προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κορινού σχετικά με το έργο.

Αιτιολογώντας την απόφαση του τοπικού συμβουλίου “για μη συνέχιση του κατασκευάσματος αυτού που το βάφτισαν πεζόδρομο” ο κ. Μορθανάσης είπε ότι πρόκειται μόνο για πεζόδρομο που δεν περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, καθώς, όπως υποστήριξε , δεν υπάρχει πουθενά στην απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου.

“Η λέξη “ποδηλατόδρομος” ακούστηκε προεκλογικά με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών και τη δημιουργία εντυπώσεων, οπότε καταρρίπτεται ο πρώτος μύθος περί ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου στον Κορινό” υποστήριξε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Ανέφερε ακόμη ότι αυτό το “κατασκεύασμα” δεν έχει μελέτη και ότι η προηγούμενη διοίκηση το ξεκίνησε τοποθετώντας ένα κράσπεδο και μερικά δέντρα, στενεύοντας επικίνδυνα τον κεντρικό δρόμο.

“Ο δρόμος είναι ασφαλής. Έχει γίνει με συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένες μελέτες” τόνισε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος, βουλευτής Πιερίας Σάββας Χιονίδης απαντώντας ουσιαστικά στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν. “Ας υπάρξει μία μελέτη ασφάλειας οδού, όπως λέγεται, για να δούμε αν κάτι είναι στραβό. Με 80.000 το πολύ θα έχει τελειώσει και να ποτιστούν επιτέλους και τα δέντρα αλλά και να ανάψουν τα φώτα” ανέφερε ο κ. Χιονίδης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πλήρης μελέτη την οποία έχει κάνει η υπηρεσία του δήμου για πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι κρίμα κάτι που μπορεί να γίνει με τόσο λίγα χρήματα να γίνεται έρμαιο εμπάθειας, “ευτυχώς πολύ λίγων ανθρώπων”.

Το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί

Κουκοδήμος: Δε δόθηκε γραμμή σε κανέναν πώς θα ψηφίσει

“Ήταν πασιφανές ότι δεν υπήρξε γραμμή ούτε προς τους συμβούλους μου , ούτε προς τους συμβούλους του κ. Νταντάμη ούτε από την αντιπολίτευση για να τους υποδείξω τι να κάνουν. Ήθελα μία τέτοια δημοκρατική διαδικασία την οποία , να ξέρετε , ότι θα ακολουθήσουμε και σε άλλες αποφάσεις που θα πάρουμε. Θα αρχίζουμε να ψηφίζουμε δηλαδή για έργα αλλά και για αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε” είπε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ευχαριστώντας το σώμα για την εξέλιξη μια δημοκρατικής, όπως είπε, διαδικασίας.

“Μετωπική” Κουκοδήμου-Τσιαμπέρα

Εμφανώς πιο ήρεμος ήταν στο τέλος της συζήτησης ο κ. Κουκοδήμος ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα που επικράτησε νωρίτερα όταν ακούγοντας τον κ. Τσιαμπέρα να τοποθετείται λέγοντας ότι η διοίκηση δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με την τύχη του έργου, βγήκε για μία ακόμη φορά εκτός εαυτού… (οι λεπτομέρειες είναι αντικείμενο άλλου ρεπορτάζ… )

logo podas