ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της ομάδας φεμινιστικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

Το Σάββατο το πρωί 6/3, λίγες μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μιας μέρας που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στη μνήμη των γυναικών αλλά και όλων των προοδευτικών δυνάμεων που πάλεψαν για τα δικαιώματα των γυναικών, δικαιώματα όπως του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως ίσες ευκαιρίες και απολαβές στους χώρους εργασίας και κυρίως δικαιώματα στο ίδιο μας το σώμα, ώστε να μην θεωρείται ιδιοκτησία των αντρών όπου πάνω του θα μπορούν να εκτονώνουν ανεξέλεγκτα τις ορέξεις και τη βία τους, οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας προχωρήσαμε σε μια συμβολική δράση. Στην πλατεία της πόλης μας αναρτήσαμε πανό με ιστορίες γυναικών που άφησαν το σημάδι τους στον χρόνο μέσα από τους προσωπικού τους αγώνες και κρεμάσαμε πικέτες με συνθήματα ενάντια στην βία κατά των γυναικών και τον σεξισμό.

Η φασιστική ομάδα defend Katerini που δεν κρύβει την ιδεολογική της προέλευση καθώς νεοναζιστικά σύμβολα στολίζουν τόσο το σήμα τους όσο και τα πανό τους, θεώρησαν πως τέτοιους είδους συνθήματα υπέρ των γυναικών δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Έτσι ανάρτησαν περήφανα υλικό του κατεστραμμένου πανό με τις φωτογραφίες γυναικών, που πρόσφεραν στην επιστήμη, στις τέχνες και τον πολιτισμό, στο φεμινιστικό κίνημα αλλά και στον αγώνα κατά του φασισμού όπως η Marie Curie, η Frida Calo, η Simon de Beauvoir, η Rosa Parks αλλά και οι Ελληνίδες Μελίνα Μερκούρη και Τιτίκα Παναγιωτίδου και τις τσαλακωμένες πικέτες, στον προσωπικό τους τοίχο στα social media, στηρίζοντας ανοιχτά όσους προέβησαν σε αυτήν την πράξη. Κάνουν φανερό λοιπόν πως στον δικό τους ιδεολογικό χώρο οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα. Είναι αυτοί που θέλουν τις γυναίκες “δούλες” στην κουζίνα και προωθούν τον σεξισμό, την βία και τους βιασμούς των γυναικών μέσα από την “μάτσο” πατριαρχική νοοτροπία που πρεσβεύουν.

Στις πράξεις τους αυτές αλλά και σε όλο το ιδεολογικό τους υπόβαθρό εμείς οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας, αλλά και όλες οι γυναίκες της Κατερίνης που σέβονται τον εαυτό τους, τους απαντάμε πως ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Τους λέμε κατάμουτρα πως τέτοιες ιδέες δεν έχουν θέση ούτε στην πόλη μας ούτε σε καμία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.

 
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας παλεύοντας:

ΓΙΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ

Καμία και κανένας μόνος  ούτε στην πόλη μας ούτε πουθενά!

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.Ε Πιερίας

Πρόσφατα άρθρα