ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτέ ξανά ξεχειλισμένοι κάδοι στην Καλαμαριά

Η καθαριότητα είναι ένα στοίχημα, που πολλές διοικήσεις δήμων έχουν βάλει, όμως λίγες το έχουν πετύχει. Στον Δήμο Καλαμαριάς, η διοίκηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη αποφάσισε οι υπηρεσίες της καθαριότητας να λειτουργούν εφτά ημέρες την εβδομάδα. Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο που  πέρασε.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν βάρδιες, ώστε οι υπάλληλοι του δήμου να συνεχίσουν να εργάζονται πενθήμερο. Βγήκαν στους  δρόμους  17 απορριμματοφόρα, (τα 12 για πράσινους κάδους, τα 5 για ανακύκλωση), και 3 πλυντήρια κάδων, όπως και τις καθημερινές. Οι υπάλληλοι της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου, άδειασαν τουλάχιστον μία φορά τους 2.860 κάδους της Καλαμαριάς, συγκεντρώνοντας περίπου 80 τόνους σκουπιδιών. Καθάρισαν τα καλαθάκια από τα 50 πάρκα και παιδικές χαρές, τους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους. 

Όλα αυτά έγιναν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν να γίνονται, καθώς «η υγεία των πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και γιατί αυτό δείχνει τον πολιτισμό μας», όπως επισημαίνει πάντοτε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σιγά σιγά αντικαθίστανται οι σπασμένοι κάδοι με 1400 καινούργιους. Παράλληλα 6 οχήματα , με πλήρες πλήρωμα, περισυλλέγουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα, ενώ ετοιμάζεται και ο πενταψήφιος αριθμός, στον οποίο θα απευθύνεται ο δημότης, προκειμένου  να ενημερώνει για τα θέματα που αφορούν  την καθαριότητα.

.

«Κάθε βδομάδα η καθαριότητα που παρέχουμε θα γίνεται και καλύτερη… 

και με τη βοήθεια όλων μας θα έχουμε την καθαρότερη πόλη!

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά στους πολίτες που  βοηθούν εθελοντικά, αλλά κυρίως σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου μας, που συνδράμουν στην επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όσον αφορά το Κόδρα, ένα από τα στολίδια του Δήμου μας, εκεί βρίσκονται καθημερινά συνεργεία της καθαριότητας και φροντίζουν επιμελώς να απομακρύνουν τις  ακαθαρσίες, που βρίσκονται μέσα στα κτίρια, τα οποία αμέσως μετά σφραγίζονται, για την ασφάλεια των πολιτών. Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν τοποθετηθεί παντού κάδοι, προκειμένου οι επισκέπτες να πετούν τα σκουπίδια τους, ενώ σε συνεργασία με το δασαρχείο, κλαδεύονται τα δέντρα, για να είναι πιο όμορφο το φυσικό περιβάλλον.

Τέλος στο Καραμπουρνάκι, απομακρύνθηκαν από την θάλασσα δύο σάπια σκαριά και οργανώθηκε χώρος συλλογής λαδιών, από τους ψαράδες της Αρετσούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα