ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Π. Λεκάκης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Ο Π. Λεκάκης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Ο Πέτρος Λεκάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο προεδρεύων της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ., Γιώργος Αβαρλής.

Προηγήθηκαν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 32 συμβούλους παρόντες και στη συνέχεια δια ζώσης μυστική ψηφοφορία στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οποία ψήφισαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι. Από τα 22 έγκυρα ψηφοδέλτια, τα 20 ήταν υπέρ του αντιδημάρχου Πέτρου Λεκάκη, τα δύο λευκά και τα τέσσερα κατά, ή άκυρα, ενημέρωσε ο κ. Αβαρλής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του Δ.Σ., ο κ. Λεκάκης ευχαρίστησε όλη τη δημοτική ομάδα της παράταξης του δημάρχου που αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Ζέρβα για τον ίδιο, καθώς επίσης και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν σήμερα.

«Θα προσπαθήσω στη θητεία μου να συνεχίσω αυτό που έκαναν οι προκάτοχοί μου, δηλαδή να υπάρχει δημοκρατία» και ειδικά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. να κατατίθενται τόσο οι απόψεις της διοίκησης, όσο και η κριτική της αντιπολίτευσης. «Σας εγγυώμαι ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται», επέμεινε ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ..

Έθεσε όμως και τη δική του «κόκκινη γραμμή». «Μέσα στο Δ.Σ. δεν θα υπάρχουν φωνές αντιδημοκρατικές και φωνές μίσους», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Λεκάκης.

Ο Κ. Ζέρβας ευχαρίστησε από την πλευρά του όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Π. Λεκάκης θα ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά του.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε περίπου στις 13:30, όπως είπε ο κ. Αβαρλής.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

logo podas