ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη | Υπαναχώρησε επί της διαδικασίας εκλογής Προέδρου ο Ζέρβας – Δύσκολη η απαρτία

Θεσσαλονίκη | Υπαναχώρησε επί της διαδικασίας εκλογής Προέδρου ο Ζέρβας - Δύσκολη η απαρτία

Την αποχή φαίνεται να επιλέγει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά την υπαναχώρηση, επί της διαδικασίας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης φαντάζει δύσκολο – μέχρι και αυτήν την ώρα – να υπάρξει η πολυπόθητη απαρτία που απαιτείται για την εκλογή νέου Προέδρου Δ.Σ.

Θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: “Από τον δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζεται ότι, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται λόγω της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της συμβούλου που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί. Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης”

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έγινε μετά την απομπή, από την δημοτική ομάδα Ζέρβα, του πρώην προέδρου του Δ.Σ. κ. Δρόσου Τσαβλή. Ο κ. Τσαβλής αποπέμφηκε για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας – και όχι εκτός σειράς όπως λέγεται – στο Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός όπου βρισκόταν ως ιατρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι και αυτήν την ώρα, για την υπόθεση δεν έχει παρέμβει κάποιος εισαγγελέας, απεναντίας μάλιστα την προσπάθεια Τσαβλή, να μην πεταχτούν δόσεις εμβολίων, έχουν στηρίξει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, Ενώσεις πνευμονολόγων καθώς και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

logo podas