ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα | Σε εφαρμογή από σήμερα (6/3) τα νέα μέτρα

Ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα | Σε εφαρμογή από σήμερα (6/3) τα νέα μέτρα

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας εξαιτίας της ευρείας διασποράς του κορωνοϊού που οι επιστήμονες αποδίδουν κατά κύριο λόγο στη βρετανική μετάλλαξη. Νέες προβλέψεις σε ισχύ από το πρωί για το Σαββατοκύριακο.

Στην Αττική, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή με κατειλημμένες σχεδόν όλες τις κλίνες στις ΜΕΘ. Ενδεικτικά, περιστατικά non – covid ασθενών μεταφέρονται στο ΝΙΜΙΤΣ και το Ερρίκος Ντυνάν, 

Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2215 κρούσματα, 451 διασωληνωμένους και 32 θανάτους. 15 νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν στην Πιερία.

Οι αλλαγές στα SMS

Οι (μικρές) αλλαγές στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ σε ότι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και λειτουργίας καταστημάτων για το Σαββατοκύριακο αλλά και τη διαδικασία των SMS στο 13033.

Για το ωράριο, αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον το Σάββατο τα καταστήματα που λειτουργούν θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:30 και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00, αφού δόθηκε ωριαία παράταση προς την κατεύθυνση της αποσυμπίεσης της κινητικότητας των πολιτών.

Για τα SMS ισχύουν τα ακόλουθα:

Στον κωδικό 2, για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και (για τις καθημερινλες) στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τον κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν επιτρέπεται, δηλαδή, κανείς να στείλει τον κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του.

Για τον κωδικό 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS και ήδη γίνεται λόγος για την επίδειξη από πλευράς τρων πολιτών κάποιου εγγράφου που μπορεί να σχετίζεται με την κατάσταση του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια όπου είναι εφικτό αυτό.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα