ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το Δ.Σ του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης συναντήθηκε ο Σάββας Χιονίδης

“Σημαντικός ο ρόλος των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ για την βελτίωσης της νομοθεσίας και της εφαρμογής της για τους πολίτες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο της συνάντησης με τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνη.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κ. Χιονίδη:

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα. Ασημίνα Στρίμπα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήσαμε διεξοδικά και με  στοιχεία που παρέθεσαν 

• Για την τεράστια οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι δικηγόροι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα και για το ζήτημα επιβίωσης πλέον.

• Για την ανάγκη διαρκούς και συστηματικής ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ , με την παρουσία ελαχίστων ατόμων στην αίθουσα  του Δικαστηρίου και την τήρηση των προβλεπόμενων  μέτρων πρόληψης και προστασίας από το κορονοϊό καθότι είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δικαστική προστασία και τη ρύθμιση θεμάτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπο.

• Για την δυσλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου Κατερίνης λόγω έλλειψης προσωπικού για το οποίο θέμα ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ  με τους αρμόδιους υπουργούς και μετέφερα τις  σκέψεις και προτάσεις .

• Θετικά έκριναν το μέτρο της μαγνητοφώνησης των δικών που ξεκίνησε πιλοτικά να εφαρμόζεται

• Για την λήψη όλων των αναγκαίων υποστηρικτικών μέτρων γιατί τα μέτρα ενίσχυσης των δικηγόρων ήταν η εφάπαξ καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 600 ευρώ το μήνα Απρίλιο και επίκειται ύψους 400 ευρώ, η μείωση κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης και η διαχείριση του θέματος των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Θα είμαστε σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εύλογου αιτήματος τους.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα