ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επιμένων νικά! | Δικαίωση Κωνσταντόπουλου με την αλλαγή του ονόματος του επιμελητηρίου στα Σκόπια

Ο επιμένων νικά! | Δικαίωση Κωνσταντόπουλου με την αλλαγή του ονόματος του επιμελητηρίου στα Σκόπια

Απόλυτα δικαιωμένος για τη σθεναρή στάση που κράτησαν οι παραγωγικοί φορείς της χώρας –και ειδικά της Β. Ελλάδος- στο θέμα της ονομασίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων, το οποίο από χθες μετονομάστηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του από Οικονομικό Επιμελητήριο Μακεδονίας σε Οικονομικό Επιμελητήριο Βόρειας Μακεδονίας, αισθάνεται ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ είχε ηγηθεί της σθεναρής προσπάθειας να πεισθούν οι παράγοντες της γειτονικής χώρας ότι η νέα ονομασία του κράτους τους συμπαρασύρει και τα ονόματα των φορέων της χώρας.

Είχε, μάλιστα, αποστείλει επιστολές σχετικού περιεχομένου –τόσο μόνος του, όσο και από κοινού με τους προέδρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθ. Σαββάκη και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κων. Μίχαλου- προς τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Β. Μακεδονίας εξηγώντας και πιέζοντας για συμμόρφωση με το πνεύμα και τις ρυθμίσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιπλέον, είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην κοινή επιτροπή που δημιούργησαν οι δύο πλευρές για να συζητήσουν και να επιλύσουν τα ουσιαστικά εμπορικά θέματα που έχουν προκύψει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, πριν οι γείτονες προσαρμόσουν τις ονομασίες των φορέων τους στο νέο πλαίσιο.

Ακολουθούν οι σχετικές επιστολές που εστάλησαν στον Branko Azeski, πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου του γειτονικού κρατιδίου:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας