ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολη εξίσωση η εκλογή νέου προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού Μεγάρου, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά την αποπομπή του Δρόσου Τσαβλή.

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του κ. Τσαβλή δυο είναι οι επικρατέστεροι, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, σύμφωνα με πληροφορίες να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του και να μην έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες. Για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ακούγεται το όνομα του αντιδημάρχου Εθελοντισμού- Νεολαίας και Αθλητισμού, Πέτρου Λεκάκη αλλά και εκείνο του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλου, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, και διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία.

Μέχρι στιγμής ο δήμαρχος δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις κι αν τις πήρε, δεν τις έχει ανακοινώσει, όπως αναφέρουν άνθρωποι του δημαρχείου στο makthes.gr.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στην περίπτωση που ο Πέτρος Λεκάκης είναι ο επίμενος πρόεδρος, την θέση του στην αντιδημαρχία θα λάβει ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης που διετέλεσε στο παρελθόν αντιδήμαρχος, ενώ την θέση του κ. Μπαρμπουνάκη στο Κέντρο Πολιτισμού θα λάβει ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από την παράταξη Ταχιάου) Στέφανος Γωγάκος. Αν και τα σενάρια ήθελαν τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη να είναι ο επόμενος αντιδήμαρχος Παιδείας στη θέση της Δήμητρας Ακριτίδου, τελικά αυτό το χαρτοφυλάκιο φαίνεται να αναλαμβάνει η Ιωάννα Κοσμοπούλου, με την θέση της προέδρου της ΚΕΔΗΘ να “χηρεύει”. Σημειώνεται πως αρμοδιότητες αντιδημάρχου Παιδείας έχει προσωρινά η επίσης αντιδήμαρχος Στεφανία Τανιμανίδου.

Η διαδικασία εκλογής

Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή το πρωί. Για το λόγο αυτό η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 Μαρτίου συνεδρίαση του οργάνου αναβλήθηκε.

Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, όπως έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με την κ. Νέλλη Αηδονά, που εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανεξαρτητοποίηση του Λευτέρη Αρβανίτη από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα