ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Λιγνάδη | «Μαχαίρια» στη βουλή- στην ανακρίτρια ο σκηνοθέτης

Υπόθεση Λιγνάδη | «Μαχαίρια» στη βουλή- στην ανακρίτρια ο σκηνοθέτης
Ο Δ. Λιγνάδης έξω από τα δικαστήρια
Πνευματικά Δικαιώματα ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ 2021 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη βουλή μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να προσφέρει απόλυτη κάλυψη και στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, τη Λίνα Μενδώνη, την παραίτηση της οποίας ζητούν η αντιπολίτευση και καλλιτέχνες.

Αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στο μέχρι τώρα έργο της, που σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι αποτελεσματικό και συγκεκριμένο.
Οδηγίες για ανάλογη στάση έδωσε ο πρωθυπουργός και στους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πηγές για το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στοχοποιήσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η Λ. Μενδώνη λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η παραίτηση είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η υπουργός Πολιτισμού.

Κάνει λόγο για προφανή «πολιτική ευθύνη» και «διάθεση συγκάλυψης» της υπόθεσης Λιγνάδη. Σχολιάζοντας τις διαρροές για την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, η Κουμουνδούρου ανέφερε:

«Αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με non paper.»

Απολογείται σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Εντωμεταξύ, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης για να απολογηθεί, μετά τη νέα αναβολή που έλαβε χθες.

Ο σκηνοθέτης- ηθοποιός κατέθεσε στάση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του και βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

Πηγή: euronews

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα