ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης | Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Ο πρόεδρος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Συνδυασμού Λιακόπουλου

Με μεγάλη καθυστέρηση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του Συνδυασμού “Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Κατερίνης κ. Θανάση Λιακόπουλο

Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης | Ο πρόεδρος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Συνδυασμού Λιακόπουλου: "Όντως έχει υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων"

Μια εβδομάδα πριν ο Αλέξανδρος Βουτσάς, μέλος του συνδυασμού Λιακόπουλου, ερωτούσε τη διοίκηση: Γιατί αφήνετε απλήρωτους τους υπαλλήλους του Δημοτικού Ωδείου; Είναι νόμιμο να μην πληρώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι στην ώρα τους; (διαβάστε ΕΔΩ).

Σήμερα, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κ. Αθανάσιος Αναγνώστου ουσιαστικά παραδέχεται την καθυστέρηση στην καθυστέρηση των δεδουλευμένων των υπαλλήλων στο ΔΩΚ και ενημερώνει – δεσμεύεται ότι: “ξεπεράστηκαν τα όποια ζητήματα και εντός της εβδομάδας οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν και στο εξής η μισθοδοσία τους θα καταβάλλεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία”.
Στη συνέχεια κάνει μια ιστορική αναδρομή στις καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Διαβάστε την απάντηση του κ. Αναγνώστου:

Δήλωση – απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου,

στα περί μη πληρωμής υπαλλήλων του ΔΩΚ

Αθανάσιος Αναγνώστου

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση μέλους του Δ.Σ. του ΔΩΚ για το προσωρινό πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Ωδείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αθανάσιος Αναγνώστου αναφέρει:

Είναι ευχάριστο που ένα μέλος του Δ.Σ. (έχει οριστεί από τον Συνδυασμό «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα») δείχνει τόσο ενδιαφέρον για τις προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΔΩΚ, αρκεί αυτό το ενδιαφέρον να μην είναι υποκριτικό και η όποια κριτική (η οποία είναι καλοδεχούμενη) να στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος και όχι στη διόγκωσή του.

Κατανοώ την «πρεμούρα» να ασκήσουν κάποιοι εκτός δημοτικού συμβουλίου κριτική, ακόμη και με κείμενα μέσα από τα οποία οι ίδιοι δίνουν τελικά, τις απαντήσεις. Όντως έχει υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των υπαλλήλων, αφού η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας με λογιστικό γραφείο καθυστέρησε την κατάρτιση και έγκριση του προϋπολογισμού και άρα η εκταμίευση ποσού (ακόμη και μισθοδοσίας) δεν θα ήταν σύννομη.

Επειδή φαντάζομαι ότι η αγωνία του εκπροσώπου του Συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» είναι το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, απαντώ πως με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, ξεπεράστηκαν τα όποια ζητήματα και εντός της εβδομάδας οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν και στο εξής η μισθοδοσία τους θα καταβάλλεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Για τη διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση, έχει ενημερωθεί εγκαίρως και αναλυτικά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων η οποία έχει κατανοήσει τις αιτίες της καθυστέρησης. Και για αυτήν την κατανόησή τους, θέλω να τους ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, καθώς και για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα ουσιαστικά, οφείλω να ενημερώσω τον εκπρόσωπο του Συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» και για μια σειρά άλλων θεμάτων τα οποία, αν και εφόσον διαβιεί σ’ αυτήν την πόλη και αφού είναι μέλος του ΔΣ του ΔΩΚ, θα έπρεπε να ήξερε ή έστω να είχε ακούσει.

Αναφέρει, από άγνοια πιστεύω και όχι από πρόθεση, πως είναι η πρώτη φορά που Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί στην ώρα τους. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά για τους υπαλλήλους του ΔΩΚ, αφού υπήρξαν αρκετές φορές σημαντικές καθυστερήσεις όπως:

-Στην καταβολή μισθοδοσίας της 27ης Δεκεμβρίου 2012, καθυστέρησε 62 ημέρες

-Στην καταβολή μισθοδοσίας της 13ης Αυγούστου 2014 καθυστέρησε 44 ημέρες

-Στην καταβολή μισθοδοσίας της 8ης Ιανουαρίου 2016, καθυστέρησε 48 ημέρες

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζει κάποιος. Κακό είναι να μην ρωτάει επειδή δεν θέλει να πάρει απαντήσεις, που εκ των προτέρων ενδεχομένως γνωρίζει. Αν δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον γνωστό του που θήτευσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, η σημερινή διοίκηση, έχει όλη την καλή διάθεσή να τον ενημερώσει, είτε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΔΩΚ, είτε ακόμη και σε προκαθορισμένη συνάντηση.

Μέλημα και ευθύνη της διοίκησης του ΔΩΚ είναι η αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών των μαθητών του Ωδείου. Για να επιτευχθεί αυτή, μια από τις προϋποθέσεις είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό να αισθάνεται ασφάλεια. Είναι απαραίτητο, η εργασιακή ειρήνη να μην διαταράσσεται για μικροαντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και ειδικά για ζητήματα που τα μέλη της διοίκησης μπορούν να θέσουν ανά πάσα στιγμή κατά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΔΩΚ

Αθανάσιος Αναγνώστου

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας