ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιαμπέρας | Μετατρέψατε με ευθύνη του Δ.Σ το Σύλλογο των δημοτικών υπαλλήλων σε γραφείο προπαγάνδας του δημάρχου Κατερίνης

Σε ανακοίνωση απάντηση προς το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας προχώρησε σήμερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέρας κάνοντας λόγο για “συκοφαντικούς” και “μυθοπλαστικούς” χαρακτηρισμούς αλλά και για “εργαλειοποίηση” του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων από τη σημερινή διοίκηση του δήμου Κατερίνης.

Ο κ. Τσιαμπέρας απαντά ουσιαστικά στον κ. Χρήστο Κομπατσιάρη, πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, που με ανάρτησή του στο Facebook μιλά για απαράδεκτη συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου όταν η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας αρνήθηκε να του δώσει όσα είχει αιτηθεί προς την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγγελική εντολή για να τα πάρει στα χέρια του.

Η ανακοίνωση του Νίκου Τσιαμπέρα:

Για δεύτερη φορά ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων παρεμβαίνει δημόσια για υποθέσεις του Δήμου Κατερίνης με τραγελαφικό περιεχόμενο.

  Την πρώτη φορά είδαμε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κομπατσιάρη σε ρόλο πολιτικού μηχανικού να τοποθετείται για την στατική επάρκεια του κτηρίου της δημοτικής αστυνομίας, αδιαφορώντας επί της ουσίας για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του. Λίγες μέρες αργότερα αποδείχτηκε πως το συγκεκριμένο κτήριο σύμφωνα με εκπονηθείσα στατική μελέτη του 2007 παρουσιάζει σοβαρά στατικά ελαττώματα,  υπόθεση για την οποία διενεργείται με εντολή εισαγγελέα σχετική προκαταρκτική εξέταση. Ο πρόεδρος όμως του συλλόγου, ο οποίος δεν ορρωδεί  προ ουδενός, ως «αδιαμφισβήτητος εγγυητής της αξιοπιστίας» τάχα, έσπευσε τότε να μετατραπεί σε ασπίδα του κ. Κουκοδήμου, αδιαφορώντας για την θεσμική του κατρακύλα. Ο καθείς άλλωστε έχει δικαίωμα στον αυτοεξεφτελισμό, εφόσον εκπροσωπεί αποκλειστικά τον εαυτό του και όχι υπογράφοντας δημόσιες παρεμβάσεις  με την ιδιότητα του προέδρου ενός συλλογικού οργάνου. Είμαι σίγουρος πως οι συνάδελφοι του θα τον κρίνουν.

  Μόλις εχθές με κατάπληξη είδα  στον τοπικό τύπο  μία ανακοίνωση που καταφέρεται με απρεπείς, συκοφαντικούς και μυθοπλαστικούς ισχυρισμούς εναντίον μου, την οποία  υπογράφει το Δ.Σ. του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων , ανακοίνωση  που αποτελεί αφενός  μνημείο  συνδικαλιστικής αφροσύνης  και αφετέρου προϊόν πολιτικής εργαλειοποίησης, με εμφανή καθ’ υπόδειξη χαρακτηριστικά.

   Το να επιλέγει το Δ.Σ. του συλλόγου να εργαλειοποιείται από την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης –  όχι για πρώτη φορά – ίσως να είναι δικαίωμα του, σίγουρα όμως δεν είναι δικαίωμα του να προσπαθεί ψευδολογώντας, μέσα από ένα κείμενο εικονικής πραγματικότητας και ακαταλόγιστης συλλογιστικής να μετατρέψει τον θύτη σε θύμα.    

   Σε καμία περίπτωση η κα. Βασιλείου δεν είναι σίγουρα θύμα, διότι την επισκέφθηκα την 26-1-2021 και πολύ ευγενικά της ζήτησα ορισμένα στοιχεία που αφορούν  εντάλματα πληρωμών σε σχέση με αναθέσεις των νεοσύστατων ΙΚΕ.

Αναφορικά  με την ευγενική μου συμπεριφορά είναι γνωστή στη πόλη της Κατερίνης τα τελευταία πενήντα χρόνια που ζω, όσο και αν προσπαθείτε να με παρουσιάσετε  ως τραμπούκο καθ΄ υπόδειξη του παρασκηνιακού υποβολέα σας, απλά ματαιοπονείτε.

  Συγκεκριμένα ζήτησα από την κα. Βασιλείου την 26-1-2021 ορισμένα στοιχεία, έχοντας έννομο συμφέρον ως δημοτικός σύμβουλος και κατά παράβαση του νόμου η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών αρνήθηκε να μου τα παραχωρήσει. Ύστερα από αυτό υπέβαλλα γραπτή αίτηση και αφού εξαντλήθηκε απαράδεκτα  το προβλεπόμενο εικοσαήμερο , η κα. Βασιλείου συνέχισε να αρνείται την παραχώρηση των αιτηθέντων στοιχείων αναιτιολόγητα. Θαρρείς πρόκειται για το τσιφλίκι του πατέρα της, προφανώς ένιωθε την ανάγκη να ξεπληρώσει την υποχρέωση που αισθάνεται προς τον Δήμαρχο για την χαριστική απόφαση να την τοποθετήσει προϊσταμένη της Ο.Υ. του δήμου, χωρίς προηγούμενη  απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.

   Κατόπιν τούτων αναγκάστηκα να προσφύγω στον εισαγγελέα Κατερίνης, προκειμένου να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία για να λάβω τα σχετικά στοιχεία που δικαιούμουν κατά τον νόμο και πράγματι ο κ. εισαγγελέας έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα μου.

   Βλέπετε όσο και να θέλει ο κ. Κουκοδήμος να επιβάλλει κανόνες «ομερτά» στο δήμο, βρίσκοντας πρόθυμη υπάλληλο, εγώ δεν θα πάψω να ασκώ απρόσκοπτα  τα καθήκοντά μου και να προβαίνω στον προβλεπόμενο θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης.

Ως προς το έγγραφο  που επικαλείστε ότι απέστειλε η Ο.Υ. στις 11-02-2021 με αποδέκτη τον Δήμαρχο , ουδέποτε κοινοποιήθηκε εμπρόθεσμα σε εμένα αλλά και να μου είχε ακόμη κοινοποιηθεί δεν θα αποτελούσε σε καμία περίπτωση απάντηση του αιτήματος μου που υπέβαλα στις 26-01-2021.

   Όσον αφορά η επίκληση σας στην εκπρόθεσμη απάντηση της κα. Βασιλείου (λίγο μετά την έκδοση της εισαγγελικής παραγγελίας ), πως δήθεν δεν διαθέτω έννομο συμφέρον, ο εισαγγελέας αποφάνθηκε  πως δικαιούμαι να λάβω τα στοιχεία που ζήτησα υπό την αιτιολογία του έννομου συμφέροντος, σε αντίθεση με την προϊσταμένη. Καταφανώς  δύο τινά συμβαίνουν στη περίπτωση αυτή, δηλαδή η κα. Βασιλείου ή δεν γνωρίζει τα βασικά, άρα είναι ακατάλληλη για την θέση που επιλέχτηκε ή εφόσον γνωρίζει, αυτοβούλως μετατράπηκε σε τυφλό όργανο του Δήμαρχου, υποπίπτοντας συνειδητά σε παράβαση καθήκοντος.  Σαφώς και τα δύο ενδεχόμενα δεν περιποιούν  τιμή ούτε για την ίδια αλλά κυρίως για τον σύλλογο που εντάλθηκε να υπερασπίσει να ανυπεράσπιστα.

   Σε κάθε περίπτωση όμως το Δ.Σ. του συλλόγου αντί να επιπλήξει την κα. Βασιλείου και να ζητήσει εξηγήσεις για την καταχρηστική της συμπεριφορά, δηλαδή μία συμπεριφορά που αντίκειται στο νόμο αλλά και στη δεοντολογία, αποτελώντας οικτρή εξαίρεση κακής υπαλληλικής νοοτροπίας, που προσβάλει το σύνολο των ευυπόληπτων και εργατικών δημοτικών υπαλλήλων, επιλέγει  απλά να ταυτιστεί με αυτό το γκρίζο.

   Τέλος η κα. Βασιλείου αντί να επιδείξει, έστω και την ύστατη στιγμή διάθεση αυτοκριτικής, διαλέγει το δρόμο της παραπληροφόρησης και του ψεύδους. Μόνο που αυτή η συνταγή δεν πιάνει ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για την αυθαιρεσία της, καθώς και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που υπέπεσε.

Υ/Γ   Αναφορικά με τα στοιχεία που έλαβα με παρεμπόδιση, κατόπιν εισαγγελικής εντολής καθώς και άλλα πολλά στοιχεία  που έχω στη διάθεσή μου, αναφορικά με τις αναθέσεις σε νεοσύστατες ΙΚΕ, θα τοποθετηθώ σύντομα και δημόσια.

Υ/Γ 2 Περιμένω με ανυπομονησία τον Δήμαρχο να φέρει ψήφισμα καταδίκης μου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε πιθανόν υπέδειξε στους πρόθυμους «συνδικαλιστές» να αιτηθούν στην σπουδαία παρέμβασή τους. Προφανώς ο κ. Κουκοδήμος να ζητήσει να καταδικαστεί με ψήφισμα η απόπειρα μου να ασκήσω δημοκρατικό θεσμικό έλεγχο…….τίποτα πλέον δεν μου κάνει εντύπωση.

                                                                                           Με τιμή

                                                                              Δημοτικός σύμβουλος

                                                                                   Νίκος Τσιαμπέρας

Η ανάρτηση Κομπατσιάρη που φιλοξενεί την ανακοίνωση του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων:

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ. ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ 26/01/2021 ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ 26/01/2021 ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ 11/02/2021 ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΟΘΟΥΝΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΛ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ.

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ.ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΚΑΙ Η ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ.ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ Κατερίνης ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Kostas Koukodimos A Full ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΤΟ ΔΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα