ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης απολογείται σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Ενώπιον της Δικαιοσύνης απολογείται σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Εξηγήσεις στην ανακρίτρια καλείται να δώσει σήμερα, Κυριακή, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό ανηλίκων. 

Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, περίπου, στις 10:00 το πρωί.

Ο Δ. Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί. Εάν συμβεί αυτό, τότε τις επόμενες, περίπου, πέντε ημέρες, θα οριστεί η νέα ημερομηνία απολογίας του.

Δεδομένου ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά βιασμό κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, δεν αποκλείεται μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας να ζητήσουν την προφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι βιασμοί για τους οποίους έχει καταγγελθεί ο σκηνοθέτης οδήγησαν χθες στο ένταλμα σύλληψης, παρόλο που η μία από τις δύο υποθέσεις έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 15 ετών.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη ωστόσο , όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα