ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορινός | Ερώτηση Τσουπέη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

Συγκεκριμένες απαντήσεις ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο δήμο Κατερίνης Νίκος Τσουπέης για την ποιότητα του νερού στον Κορινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

 Κατά την επίσκεψη μας στις 04-02-2021 στον οικισμό του Κορινού, το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του δήμου μας, ενημερωθήκαμε ότι η ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού παραμένει το μεγάλο ζήτημα της κοινότητας.

Με μέλημά μας την υγεία και ασφάλεια του λαού ρωτάμε ξανά την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σχετικά με την κακή ποιότητα του νερού.

Σε σχετική ερώτηση που σας είχαμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20-05-2020: 

«Σε επικοινωνία με τους κατοίκους του Κορινού διαπιστώνεται οτι το πρόβλημα στη διαύγεια του νερού παραμένει. Σας ρωτάμε εάν έχει ελεγχθεί το νερό και ως προς την καταλληλότητα του. Αν είναι μόνο πρόβλημα διαύγειας, πού οφείλεται, αφού και μετά τις παρεμβάσεις σας δεν αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, τι άλλα μέτρα σχεδιάζεται να πάρετε»;

Μας είχατε απαντήσει οτι το πρόβλημα επιλύθηκε χωρίς όμως να μας ενημερώσετε για το πως και  αν πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακοί  έλεγχοι στο νερό και τα αποτελέσματα αυτών.

 Το πρόβλημα όμως παραμένει, ακόμα και σήμερα, που καθιστά τις παρεμβάσεις παροδικές, πρόχειρες, αποσπασματικές, χωρίς να έχουν δώσει οριστική λύση.

Εν έτει 2021 και ενώ βρισκόμαστε στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στη χωρά μας, στο δήμο μας, υπάρχουν ακόμη οικισμοί που δεν απολαμβάνουν υγιές, ποιοτικό νερό. 

Και αυτό γιατί και το νερό ενώ είναι αγαθό απαραίτητο για τη ζωή του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, έχει μετατραπεί στον καπιταλισμό νομοτελειακά σε εμπόρευμα, όπως άλλωστε όλα τα αγαθά, για να κερδίζουν και να αναπαράγουν  τα κεφαλαία  τους οι λίγοι που τα κατέχουν.

Ερωτάται η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ: 

  1. Tι μέτρα θα παρθούν, άμεσα, ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι του Κορινού, υγιές, ποιοτικό νερό χωρίς να κινδυνεύει η υγειά και ασφάλεια των ίδιων και των παιδιών τους;
  2. Ποια είναι τα αποτελέσματα από τα δείγματα που παίρνετε;
  3. Ως πότε θα επιβαρύνονται οι δημότες με την αγορά εμφιαλωμένων νερών ενώ πληρώνουν τέλη ύδρευσης;
  4. Ως πότε οι επιχειρηματίες θα συντηρούν και θα αντικαθιστούν τα μηχανικά εργαλεία της δουλειάς τους λόγω  των χωμάτων στο νερό;
  5. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι βεβαιώσεις καταλληλότητας του νερού που παρέχεται στους επαγγελματίες; 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα