ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίου-Ολύμπου | Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από την Παραλία Παντελεήμονα

Το ξενοδοχείο που φιλοξενήθηκαν οι πρόσφυγες στην Παραλία Παντελεήμονα

Σχεδόν 5 μήνες μετά, οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες αποχώρησαν από το ξενοδοχείο στην Παραλία Παντελεήμονα όπου και φιλοξενούνταν προσωρινά.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης στο facebook του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου κ. Γερολιόλιου:

“Αποχώρησαν χθες και οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες από το Δήμο μας, με καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω Covid -19.
Όλο αυτό το διάστημα πολλά ακούστηκαν, άλλα σωστά, άλλα ανυπόστατα. Ένα είναι σίγουρο, ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, η οποία, αντιμετώπισε με ανθρωπισμό και υπομονή τις συνέπειες αυτής της προσωρινής εγκατάστασης.
Επίσης εδώ και καιρό έγινε σαφές από όλους, ότι το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας δεν συνδυάζεται με τέτοιου είδους δομές.Τα προβλήματα στο τουριστικό μας προϊόν, και μάλιστα στην καρδιά του, ήταν πολλαπλά και τα μηνύματα ανησυχητικά. Είναι νομίζω επιπλέον αποδεκτό από όλους ότι το ατομικό επιχειρηματικό κέρδος δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο το συνολικό τουριστικό προϊόν του Δήμου μας, ούτε να αγνοεί τις προσπάθειες όλων των άλλων.
Καταληκτικά, το όλο θέμα, αντιμετωπίστηκε συλλογικά, οφείλω όμως δημόσια να αναφέρω τη σημαντική συμβολή του βουλευτή Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος. Κοιτάμε μπροστά, συνεχίζουμε τη δουλειά, προετοιμάζοντας τις υποδομές και οργανώνοντας την τουριστική προβολή του Δήμου μας για το ερχόμενο καλοκαίρι”
.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα