ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η… διαδικτυακή κόντρα Αναστασιάδη – Κατανά για το ΕΣΤΙΑ

Σε προσωπική κόντρα μέσω ανακοινώσεων ανάμεσα στο Θωμά Αναστασιάδη και το Νίκο Κατανά εξελίσσεται η αντιπαράθεση της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ που αφορά τη διαχείριση των προσφύγων.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα θα μπορούσε να αναπτυχθεί διεξοδικά στο πλαίσιο της συνεδριάσης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, κανεί δεν έκανε αναφορά , ούτε μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο δήμαρχο Κατερίνης που από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και μάλιστα όπου η κυβέρνηση και ο Υπουργός (σ.σ Μετανάστευσης και Ασύλου) θέλουν, “βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτηση αυτή δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε από τον Σάββα Χιονίδη όταν ο δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές (προφανώς για να το ακούσει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που έχει και την ιδιότητα του βουλευτή) να στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης και να… βάλουν πλάτη.

Γραπτή… αντιπαράθεση ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Κατανά

Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη μέρα, ανακοίνωση του συνδυασμού “Πολίτες σε Δράση” που αποκάλυπτε ότι η ΔΗΠΑΚ του δήμου Κατερίνης πρόκειται να διαχειριστεί το πρόγραμμα και για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεσολάβησε λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο όπου πέραν της τοποθέτησης Κουκοδήμου δεν υπήρξε κάποια άλλα αναφορα, για να ξεκινήσει, μία μέρα μετά, γραπτή… αντιπαράθεση ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Κατανά (δες εδώ και εδώ) που είχε και δεύτερο “ημίχρονο” και μάλιστα με προσωπικές βολές και υπαινιγμούς εκατέρωθεν (δες εδώ την ανταπάντηση Αναστασιάδη)

Χθες αργά το βράδυ ο Νίκος Κατανάς απάντησε εκ νέου μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κύριε Αναστασιάδη πάλι αδιάβαστος. Διοικητής στη Δομή Κάτω Μηλιάς είμαι.Όσον αφορά την επέκταση του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη έχω απαντήσει στη συνέντευξή μου στην Kapa τηλεόραση. Εκτός αυτού την Τετάρτη το απόγευμα που είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο σας δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσετε ότι θέλετε αλλά τηρήσατε σιγή ιχθύος. Ξαφνικά την επόμενη το πρωί ήσασταν λαλίστατος στα social media. Πάλι μηδέν ουσία και μόνο παιχνίδι εντυπώσεων.

Σε δύο γραμμές λοιπόν: Το μόνο ‘’κακό’’ που κάνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στους δημότες του Δήμου Κατερίνης είναι ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που δεν αφορά το Δήμο μας φέρνοντας σε πρώτη φάση χιλιάδες ευρώ στο Δήμο της Κατερίνης με θέσεις εργασίας και προμήθειες στην τοπική αγορά. Δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδρασή σας σε αυτό τον τομέα. Επιχειρηματίας της πόλης είστε και θα έπρεπε τουλάχιστον από συναδελφική αλληλεγγύη να το υποστηρίξετε. Άλλα και ως δημοτικός σύμβουλος, αφού δημότες της πόλης θα απασχοληθούν ως εργαζόμενοι.

Όσον αφορά τους 332 Δήμους και ότι άλλο αναφέρετε θεωρώ ότι κάθε νοήμων άνθρωπος με βασική αντίληψη μπορεί να καταλάβει τη διαφορά που έγραψα στο άρθρο μου και δεν θα το αναλύσω και πάλιΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ. ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΙΕΣ. ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΠΑΚ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΕ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. Δεν το είπα ποτέ αλλά τώρα που κατηγορούμαι για αυτό πρέπει να το αναφέρω Η πολυθρόνα των 434€ στην οποία αναφέρεστε είναι η πολυθρόνα την οποία χρησιμοποιούν και κάθονται 24 ώρες το 24ωρο οι υπάλληλοι των ΔΗΠΑΚ στο χώρο που βρίσκεται κάτω από το δημαρχείο και είχε να αλλαχτεί χρόνια. Ο λόγος της αντικατάστασης ήταν η καταστροφή της παλιάς.

Εγώ ως πρόεδρος της ΔΗΠΑΚ σέβομαι το προσωπικό της εταιρίας και θα τους παρέχω ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνω το έργο τους. Εύχομαι να δείχνετε την ίδια ευαισθησία στο δικό σας προσωπικό. Ποτέ δεν υπογράφω κείμενα που δεν είναι δικά μου. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε. Έχω και τη γνώση και το θάρρος να το κάνω μόνοςΔε θα δεχτώ υποδείξεις από κανέναν για την πολιτική μου πορεία. Αν το θέτετε σαν συμβουλή τότε θα το σκεφτώ και σας ευχαριστώΤο πρόγραμμα το αναλαμβάνω γιατί πίστευα (επί ΣΥΡΙΖΑ και επί διοίκησης Πολιτών σε Δράση) και πιστεύω ακράδαντα (επί Νέας Δημοκρατίας και διοίκησης Κουκοδήμου) ότι η λύση είναι αυτή. Δεν άλλαξα ποτέ την άποψη μου και τον τρόπο σκέψης μου.

Υ.Γ. Όσον αφορά για τους ανώτερους μου αφήστε με να κρίνω εγώ που τους γνωρίζω καλύτερα. Πλήρως ανενημέρωτος κύριε Αναστασιάδη. Με ένα απλό τηλεφώνημα είτε σε εμένα είτε σε κάποιον συνάδελφο σας που συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΗΠΑΚ θα σας γλίτωνε από τον κόπο τουλάχιστον του μισού κειμένουΝίκος Κατανάς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας