ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Νταντάμη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου στην Αθήνα

Συνάντηση Νταντάμη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου στην Αθήνα

Το σημαντικό ζήτημα των εργατών γης, υπό την προϋπόθεση πάντα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας,  έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Σπήλιο Λιβανό, η Βουλευτής με Ερώτησή της, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει και το 2021 σε ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει τη μετάκληση των πολιτών τρίτων χωρών που θα απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία, καθώς η προθεσμία για την υποβολή αίτησης μετάκλησης έχει ήδη εκπνεύσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

«Είναι πολύ σημαντικό, ιδίως εν όψει του ετήσιου προγραμματισμού της καλλιεργητικής χρονιάς, να γνωρίζουν εγκαίρως οι παραγωγοί μας το κατά πόσο θα μπορούν να καλύψουν τις εργασιακές τους ανάγκες αλλά και να μη στερηθούν πολύτιμα εργατικά χέρια για τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής».

Επίσης, επειδή πολλοί από τους παραγωγούς δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης εργοσήμου, λόγω της δυσκολίας συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, η Βουλευτής με δεύτερο ερώτημά της ρωτά τον Υπουργό αν σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία έκδοσης εργοσήμου για τους εργάτες γης που έχουν μετακληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς την επιβολή προστίμων και πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Οφείλουμε όλοι στην κρίσιμη χρονική συγκυρία να στηρίξουμε εμπράκτως τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας που έχει ιδιαίτερα πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, καταλήγει χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα