ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Διακοσμητικός” ο δήμαρχος στο Δ.Σ Κατερίνης – Κυριακίδης και Νταντάμης ασχολήθηκαν με Τσιαμπέρα (βίντεο)

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για το νέο έτος πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης 27/01.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς πρόσβαση των δημοσιογράφων στις τηλεδιασκέψεις αποκαταστάθηκαν τα… προβλήματα που δεν επέτρεπαν στον τοπικό Τύπο να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις. Ο πρόεδρος του Δ.Σ Φάνης Τερζόπουλος στην αρχή της συνεδρίασης έσπευσε να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι τόσο καιρό οι δημοσιογράφοι αποκλείονταν από την απευθείας ενημέρωση χωρίς ωστόσο να πείσει τους εκπροσώπους του Τύπου.

Κουκοδήμος και Νταντάμης συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη από ξενοδοχείο της Αθήνας καθώς βρίσκονται στην πρωτεύουσα για υποθέσεις του Δήμου.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου γνωστοποίησε στο σώμα την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Τσιαμπέρα χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην επιστολή παραίτησής του παρεκκλίνοντας από τη συνήθη διαδικασία ανάγνωσής της ενώ δεν έγινε απο πλευράς του καμία αναφορά στο αιτιολογικό της απόφασης για ανεξαρτητοποίηση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κατερίνης δεν είπε το παραμικρό για την παραίτηση Τσιαμπέρα , θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν Κυριακίδης και Νταντάμης “βάζοντας πλάτη” στο δήμαρχο που δεν τόλμησε να κάνει οποιοδήποτε σχολιασμό.

Για προσπάθεια φίμωσης έκανε λόγο ο Νίκος Τσιαμπέρας ο οποίος, ενώ ζήτησε το λόγο για τρία λεπτά, δεν κατάφερε να αρθρώσει κουβέντα αφού με το που ξεκίνησε να αναφέρεται” στο πλαίσιο ενός πολιτισμένου θεσμικού διαλόγου” όπως είπε χαρακτηριστικά, στους λόγους παραίτησής του, όταν θέλησε να αναφερθεί στο αντιδήμαρχο Γιάννη Συμεωνίδη ο πρόεδρος του Δ.Σ του αφαίρεσε το λόγο και δεν του επέτρεψε να μιλήσει.

Τη… “βρώμικη” δουλειά απαξίωσης της απόφασής του κ. Τσιαμπέρα και υποβάθμισης όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ανέλαβαν ο Γιώργος Κυριακίδης και ο Γιώργος Νταντάμης που με ειρωνικούς σχολιασμούς προσπάθησαν να υποτιμήσουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις Τσιαμπέρα στην τοπική κοινωνία σχετικά τις νεοσύστατες ΙΚΕ και την “προσπάθεια σπίλωσής” του από το “διευθυντήριο” του δήμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Τερζόπουλος δεν επέτρεψε στον κ. Τσιαμπέρα να πάρει το λόγο ούτε όταν ο αντιδήμαρχος Γ. Συμεωνίδης έκανε αναφορές επί προσωπικού για τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ. Ο πρόεδρος του Δ.Σ δεν είχε όμως την ίδια ευαισθησία και στην περίπτωση του Β. Κήπου τον οποίο άφησε να… σολάρει για το ίδιο θέμα χωρίς να τον διακόψει.

Για τον… Μητσοτάκη ανέλαβε το ΕΣΤΙΑ ΙΙ στη Θεσσαλονίκη

“Όπου χρειαστεί ο Υπουργός και η κυβέρνησης Μητσοτάκη θα τη στηρίξουμε” είπε ο δήμαρχος Κατερίνης αιτιολογώντας την απόφαση του δήμου να διαχειριστεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ για τους πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε μάλιστα και τους κυβερνητικούς βουλευτές (το Σάββα Χιονίδη δηλαδή αφού ο δικός του συνδυασμός αποκάλυψε και στηλίτευσε παράλληλα τη συγκεκριμένη απόφασή της ΔΗΠΑΚ) να πράξουν το ίδιο.

Παρακολουθείστε εδώ τη συνεδρίαση:

About the author

OM Newsroom

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα