ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Ανακυκλώνω – Αλλάζω

Αποκομιδή πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Ανακυκλώνω – Αλλάζω

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σε συνεργασία με τη συμβεβλημένη εταιρεία POLYECO, περνάει στην επόμενη φάση της ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, με στόχο να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον, με τεράστιες και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Τη Δευτέρα 28/12/2020 έγινε η αποκομιδή των συσκευασιών που συγκεντρώθηκαν στα προκαθορισμένα σημεία (Βαρικό, Άγιος Σπυρίδωνας, Βροντού, Δίον, Καρίτσα, Κονταριώτισσα, Νέα Έφεσος).

Η προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται. Συγκεντρώνουμε τις συσκευασίες στα γνωστά σημεία, συνειδητοποιούμε την ανάγκη της σωστής διαχείρισης τους, κάνουμε τρόπο ζωής την ανακύκλωσή τους.

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Ξεπλένουμε 3 φορές τις κενές φιάλες, ρίχνουμε τα υπολείμματα στο βυτίο του ψεκασμού.

2. Καταστρέφουμε το δοχείο τρυπώντας το, ώστε να αποφύγουμε την επαναχρησιμοποίηση του.

3. Τοποθετούμε τα δοχεία φυτοφαρμάκων στους ειδικούς κόκκινους κάδους κλείνοντας το καπάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων του Δήμου μας και στην υπηρεσία καθαριότητας τηλ. 2352061445

Αντιδημαρχία Καθαριότητας

Επιτροπή Διαχείρισης Ανακύκλωσης

Δήμος Δίου-Ολύμπου

Στη δράση της αντιδημαρχίας καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου είχε αναφερθεί, στις 25 Νοεμβρίου 2020, στην εκπομπή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ της Ελίνας Διαμαντοπούλου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κουριάτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα