ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πιερία ανάμεσα στις “κόκκινες” περιοχές που απειλούνται με αυστηρότερα μέτρα

“Η κατάσταση στον νομό Κοζάνης και στη Δυτική Αττική κρίνεται σοβαρή” ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊούστη χώρα μας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφονται τις τελευταίες 7 ημέρες στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.

«Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την κατάσταση στον νομό Κοζάνης και τη Δυτική Αττική, η οποία κρίνεται σοβαρή, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρατηρούνται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως εφόσον επιδεινωθούν τα δεδομένα αυτά θα επανεξεταστούν όλα τα μέτρα.

Επισημαίνοντας «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κορονοϊού» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

«Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας, αυτούς που ειδικά σε επιβαρυμένες περιοχές δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών και δεν βοηθούν έτσι ώστε με υπευθυνότητα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και επιβαρύνουν το εθνικό σύστημα Υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και άρα αναλόγως τι μέτρα θα πρέπει να προστεθούν στις ανάλογες περιοχές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα