ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντόπουλος | Πως απέκτησε προοπτική 20ετίας η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» αναλύει στη Voria.gr τα έργα που έγιναν κατά την περίοδο της θητείας τους και αυτά που δρομολογούνται.

Κωνσταντόπουλος | Πως απέκτησε προοπτική 20ετίας η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Όταν το καλοκαίρι του 2019 ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, γιατρός, επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων, πρώην υπουργός και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει πρόεδρος στην «Εγνατία Οδό ΑΕ», πίστευε ότι θα ασχολούνταν με μία καλή και πετυχημένη εταιρεία του Δημοσίου.

Η απότομη προσγείωση για τον ίδιο ήρθε την πρώτη –κυριολεκτικά- στιγμή που έφθασε στα γραφεία της εταιρείας στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Θέρμης. To πρώτο πράγμα που αντίκρυσε ήταν ένα πανό στην είσοδο που έγραφε «Όχι στην παραχώρηση του οδικού άξονα». Σε πολύ λίγο χρόνο αντιλήφθηκε τη μεγάλη ανασφάλεια που ένιωθαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θεωρούσαν πως αν παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 1000 χλμ. της οδικής Εγνατίας Οδού, θα κινδύνευε η δουλειά τους, αφού η εταιρεία θα στερούνταν του βασικού της αντικειμένου. Γρήγορα κατάλαβε, επίσης, πως για να βοηθήσει ουσιαστικά όφειλε να βγει από το γραφείο του, όπου δέχονταν κατά βάσιν βουλευτές και δημάρχους, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για έργα στις περιφέρειες τους, και να αναζητήσει διέξοδο για την επόμενη ημέρα της εταιρείας, που βούλιαζε στη μιζέρια. Σήμερα, μετά την επιλογή από την κυβέρνησης της Εγνατίας Οδού, ως βασικού συντελεστή υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021 – 2027», που αφορά την απεξάρτηση από λιγνιτικές δραστηριότητες της Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο, μια εξέλιξη που δίνει στην εταιρεία προοπτική για ουσιαστική δραστηριότητα 10 + 10 χρόνων, ο ίδιος αισθάνεται την άνεση να μιλήσει για όσα έγιναν, απελευθερωμένος από το άγχος του αποτελέσματος της προσπάθειας.

«Τον πρώτο καιρό στην Εγνατία Οδό είδα ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ήταν εξαιρετικό, με γνώσεις και εμπειρία» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr. Και συνεχίζει:

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr >>

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας