ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής Πιερίας -Τομέας Υγείας : “Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας”

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας , σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία το κλειδί είναι τα μαζικά τεστ και η σωστή ιχνηλάτηση. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, καλλιέργησε κλίμα εφησυχασμού και χαλαρότητας, άνοιξαν τη χώρα χωρίς σχέδιο  στη θερινή ραστώνη και χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας με αποτέλεσμα το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη.

Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να εφαρμόσει άμεσα τις παρακάτω προτάσεις  του Κινήματος Αλλαγής , έστω και καθυστερημένα :    

  • Να υιοθετήσει την στρατηγική μας για τεστ-ιχνηλάτηση-απομόνωση και να δώσει ανάσα στους πολίτες και στην οικονομία. Στρατηγική που βρίσκει σύμφωνους όλο και περισσότερους ειδικούς επιστήμονες.
  • Να ενισχύσει άμεσα το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις , με μονιμοποίηση των επικουρικών και έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων του με ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων.
  • Να προχωρήσει σε πιστοποίηση των ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ και να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
  • Να μεριμνήσει για τον σωστό, αποτελεσματικό και χωρίς ταλαιπωρία εμβολιασμό του πληθυσμού, «με δωρεάν εμβόλιο όπως όλοι έχουμε τονίσει, και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Έτσι εφαρμόζοντας τα παραπάνω και διατηρώντας τα γενικά μέτρα (μάσκα περιορισμό κινήσεων, τηλεργασία) μπορούμε σταδιακά να απελευθερώσουμε περιοχές ή περιφέρειες που δεν είναι επιδημιολογικά φορτωμένες.  

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας