ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίου-Ολύμπου – COVID-19 | Μήνυμα Γερολιόλιου για την τρέχουσα περίοδο και την έξαρση της πανδημίας

Με μήνυμα προς τους δημότες ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου τονίζει: “Η τήρηση των μέτρων δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα αστυνόμευσης, αλλά υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης”

Δίου-Ολύμπου - COVID-19 | Μήνυμα Γερολιόλιου για την τρέχουσα περίοδο και την έξαρση της πανδημίας

Ακολουθεί το μήνυμα:

Συνδημότισσες και Συνδημότες

            Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την κρισιμότητα των στιγμών, τις οποίες βιώνουμε.

            Η πρωτόγνωρη πανδημία συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πλέον, ούτε το μέγεθος, ούτε την επίδρασή της στα υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά μεγέθη.

            Και στον τόπο μας, η πανδημία δημιούργησε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Συμπολίτες μας δοκιμάζονται, νοσούν ή χάνουν δικούς τους από τον φονικό ιό. Οι υγειονομικοί μας υπερβάλλουν εαυτούς. Η ανησυχία και ο φόβος έγιναν μέρος της ζωής μας.

            Όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Δίου – Ολύμπου αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με όσα μέσα διαθέτουμε:

            Οι δυνατότητές μας όμως, δεν είναι άπειρες, και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων χρειάζεται προσπάθεια από όλους και τον καθένα χωριστά. Χρειάζεται ενεργοποίηση της ατομικής ευθύνης και κατανόηση της σοβαρότητας της κατάστασης.

            Η τήρηση των μέτρων δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα αστυνόμευσης, αλλά υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης. Πειθαρχούμε, γιατί πραγματικά νιώθουμε αλληλεγγύη για τους γύρω μας, γιατί βάζουμε το σύνολο της κοινωνίας, πάνω από το εγώ. Οπλιζόμαστε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο.

            Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, με όσο προσωπικό έχει απομείνει, βρίσκεται στις επάλξεις. Το ίδιο ας κάνουμε όλοι μας. Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και την ελπίδα ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα