ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 28/11/20 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Δρόσος Τσαβλής καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που συνομίλησαν μαζί του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής υποδέχεται τον πρωθυπουργό στο Ιπποκράτειο

«Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το εθνικό σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέχει και θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική μου φροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εσείς στέλνετε το μήνυμα ότι μέσα από αυτή τη μεγάλη κρίση, πρέπει όλοι να προσέχουμε, έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν ότι προς ένδειξη σεβασμού σε εσάς που δίνεται αυτόν τον αγώνα, πρέπει όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας όταν τελειώσει όπως είπε όλη αυτή η περιπέτεια.

Δεσμεύτηκε επίσης για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Αναφερόμενος στο εμβόλιο είπε ότι θα είναι δωρεάν και όχι υποχρεωτικό. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στις 14.00 θα δώσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Status.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα