ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη | Τσαβλής: Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμάται με τη σύγκληση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη | Τσαβλής: Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμάται με τη σύγκληση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Το αίτημα πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μεταφορά της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για αύριο, 17 Νοέμβρη, απορρίπτει ο πρόεδρος του Σώματος, Δρόσος Τσαβλής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσαβλής υποστηρίζει ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. για την υγειονομική κρίση στις 17 Νοεμβρίου στηρίχθηκε σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Δεδομένης της απόφασης να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες πορείες για το Πολυτεχνείο, η επέτειος θα τιμηθεί κατά έναν τρόπο συμβολικό και συγχρόνως ουσιαστικό στο πλαίσιο ακριβώς της λειτουργίας του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. H συγκεκριμένη ημερομηνία διευκολύνει τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο κορυφαίων πανεπιστημιακών, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει, με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση του Δ.Σ. και κατ’ επέκταση των ίδιων των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι στην κοινή επιστολή των πέντε δημοτικών παρατάξεων, ζητείται η μεταφορά της συνεδρίασης μία ημέρα μετά, στις 18 Νοεμβρίου, ενώ ξεκαθαρίζεται πως σε κάθε περίπτωση οι παρατάξεις θα συμμετάσχουν στη διαδικασία όποια μέρα και αν αυτή γίνει, «διότι αρνούμαστε να παίξουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Διοίκησης του Δήμου στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση»

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας