ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλαταμώνας | Ξεκίνησε το “εμβληματικό έργο” για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

Πλαταμώνας | Ξεκίνησε το "εμβληματικό έργο" για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών
Πλαταμώνας 13/11/20
Φωτογραφία: Αστέριος Γαλάνης

Ξεκίνησε το εμβληματικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου, έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών.

Από νωρίς το πρωί ένας πλεούμενος γερανός και ένα ακόμη σκάφος ξεκίνησαν το πολυπόθητο έργο.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες αγνώριστο θα είναι σε λίγους μήνες το παραλιακό μέτωπο του Πλαταμώνα αποκτώντας μια εντελώς νέα όψη, που θα λύσει ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο, πρόβλημα του Πλαταμώνα.

Το έργο «Αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτής του Δ.Δ. Πλαταμώνα», ύστερα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου με την ανάδοχο εταιρεία SICAP ΑΤΕ τον περασμένο Απρίλιο, ξεκίνησε.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Το αντικείμενο του έργου

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή επτά (7) υποθαλάσσιων κυματοθραυστών, μήκους 90 μ. ο καθένας, σε απόσταση περίπου 85 μέτρων από την ακτή και επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 1.150 μ. Το έργο θα εκτείνεται από τον βόρειο βραχίονα του λιμανιού του Πλαταμώνα έως τη θέση «Φλοίσβος» και το τελικό πλάτος της ακτής θα ξεπεράσει τα 12 μέτρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, η κατασκευή θα διαρκέσει 18 μήνες πλην όμως, με παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου, οι εργασίες θα διακοπούν μεταξύ 15 Μαΐου 2021 και 15 Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά μήκος της περιοχής υλοποίησης του έργου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα