ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασθένεια καστανιάς | Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με φορείς – Ανοικτό το ενδεχόμενο μιας de minimis αποζημίωσης

Ασθένεια καστανιάς | Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με φορείς - Ανοικτό το ενδεχόμενο μιας de minimis αποζημίωσης

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη με φορείς και καστανοπαραγωγούς της Πιερίας έγινε σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το μεσημέρι.

Από την τηλεδιάσκεψη που διηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προέκυψαν ότι η διαχείριση της κρίσης μπορεί γίνει αρχικά σε δύο άξονες. Αφενός τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, με τη συνδρομή κατάλληλων επιστημονικών ινστιτούτων, ενώ εξετάζεται το περιθώριο μιας de minimis αποζημίωσης στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς.

Με το θέμα ασχολήθηκε διεξοδικά το olympusmera.gr που δημοσίευσε την επιστολή που έστειλαν, από κοινού, Γερολιόλιος και Μαυρίδου στον υπουργό (δες ΕΔΩ) και την απογοήτευση των καστανοπαραγωγών της Πιερίας (δες ΕΔΩ).

Μέσω facebook ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος έκανε γνωστή την τηλεδιάσκεψη και τα αποτελέσματα αυτής:

Προβλήματα των καστανοπαραγωγών συζητήθηκαν κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη (Μάκης Βορίδης)
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος (Andreas Lykourentzos), η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας ΝΔ κ.κ. Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Φολιος, επιστήμονες αρμόδιοι για το εν λόγω ζήτημα και καστανοκαλλιεργητές από την περιοχή της Σκοτίνας.
Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των παραγωγών. Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε ότι η διαχείριση της κρίσης μπορεί γίνει αρχικά σε δύο άξονες. Αφενός τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη ορθών καλλιεργητικών πρακτικών, με τη συνδρομή κατάλληλων επιστημονικών ινστιτούτων, ενώ εξετάζεται το περιθώριο μιας de minimis αποζημίωσης στους πληγέντες καστανοπαραγωγούς.Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Βορίδη, την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, για την σημερινή ουσιαστική συζήτηση σε ένα από τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα της περιοχής μας.

Η ανάρτηση Γερολιόλιου:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας