ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Μάρτιο του 2021 η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 

Τον Μάρτιο του 2021 η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 

Έως το Μάρτιο του 2021 αναμένεται αποσαφηνιστούν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία θα προβλέπει την κατάργηση της απλής αναλογικής. Μάλιστα τους επόμενους μήνες το επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών θα ολοκληρώσει κείμενο προτάσεων με βέλτιστες λύσεις που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών και θα αντιμετωπίζουν  τα διαλυτικά προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους και τις περιφέρειες.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης στην παρέμβαση του, κατά την πρώτη διαδικτυακή συνεδριακή διάσκεψη της ΚΕΔΕ που άρχισε με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες της χώρας, με στόχο οι δήμαρχοι να επικαιροποιήσουν και να διαμορφώσουν τις τελικές θέσεις τους, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης και την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.

«Μέχρι τον επόμενο Μάρτιο η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο, ώστε να γνωρίζουν οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης πώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριανουδάκης.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, οι κεντρικές ιδέες είναι η διασφάλιση της πλειοψηφίας του εκάστοτε δημάρχου ή περιφερειάρχη τουλάχιστον στη σημαντική για την καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ οικονομική Επιτροπή, καθώς και η ενθάρρυνση των συμπράξεων δημοτικών παρατάξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα