ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος ο δήμος Κατερίνης σε ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Μονή Πέτρας

Σε ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Μητροπολίτη, ο οποίος-από άμβωνος-αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα περί δημιουργίας μόνιμης δομής προσφύγων στο μοναστήρι της Πέτρας.

Ο δήμαρχος, μέσω Δελτίου Τύπου, εκφράζει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης:

Η φημολογία και οι πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες διακινούνται για μετεγκατάσταση των προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Κ.Μηλιά στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, δεν επιβεβαιώνονται από το αρμόδιο Υπουργείο.  

Ο Δήμος Κατερίνης ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας, ώστε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, να αξιοποιηθεί το θρησκευτικό αυτό μνημείο, με σεβασμό στην εκκλησιαστική – πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. 

Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της δομής της Μηλιάς στο σημαντικό θρησκευτικό, πολιτιστικό μνημείο της Πέτρας Ολύμπου.  

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα