ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζάς: “Με ποιόν τα “έκανε πλακάκια” ο Δήμαρχος κ. Μανώλας για τα πλακάκια του Κολυμβητηρίου Κολινδρού;”

Καζάς: "Με ποιόν τα “έκανε πλακάκια” ο Δήμαρχος κ. Μανώλας για τα πλακάκια του Κολυμβητηρίου Κολινδρού;"

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που έγινε στις 21/10/2020 διαπιστώθηκε απόλυτα ότι ΟΣΜΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ άρχισε να βγαίνει από τη Διοίκηση του Δημάρχου κ. Μανώλα.

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, στη συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα – το οποίο το χαρακτηρίσαμε “το απόλυτο τίποτα” – από την πλευρά μας ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να ενταχθούν στο Τεχνικό πρόγραμμα τρεις προτάσεις μας.

Η μία αφορούσε την επένδυση 50.000€ αρχικά, στο Αθλητικό κέντρο Κολινδρού για την ενεργειακή του αναβάθμιση με τεχνολογία net metering, ώστε να γίνουν ενεργειακά ανεξάρτητα, το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κολυμβητήριο και να ακολουθήσει έπειτα και το ξενοδοχείο με μεταγενέστερη όμοια επένδυση. Στόχος είναι να αναβαθμιστεί συνολικά το Αθλητικό Κέντρο και να δώσουμε κίνητρο να ενδιαφερθεί ο οποιοσδήποτε επενδυτής.

Η παραπάνω επένδυση πιστεύουμε ότι θα ήταν η συνέχεια ενός συνόλου παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού. Με αρχή τις εργασίες συντήρησης αρχικού προϋπολογισμού 72.000€ που είχαν εγκριθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και θα έπρεπε εντός μιας διετίας να ολοκληρωθούν όλες, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αναζήτηση ιδιώτη επενδυτή.

Το είχαμε άλλωστε ανακοινώσει στο πρόγραμμα μας και θεωρούμε υποχρέωση του Δήμου να κάνει απόλυτα λειτουργικό με κάθε κόστος το Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε τις προτάσεις μας  με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Αρχικά πιστεύαμε ότι δεν έχει σχέδιο αλλά τελικά διαπιστώσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο ότι έχει σχέδιο την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Στο διαγωνισμό για τις εργασίες συντήρησης προϋπολογισμού 72.000€ πήραν μέρος 2 εταιρείες, εκ των οποίων η μια απορρίφθηκε – πιθανόν εντέχνως – και η άλλη πήρε το διαγωνισμό με 5% έκπτωση. Σε απόλυτο αριθμό δηλαδή, περίπου 3.500€.

Σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, η έκπτωση είναι της τάξης άνω του 40%. Για το συγκεκριμένο έργο δηλαδή, θα είχαμε μία έκπτωση περίπου 30.000€. Ο Δήμος μας επομένως θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 25.000€ πληρώνοντας ένα πανάκριβο έργο.

Στο διαγωνισμό τέθηκε σκόπιμα ο όρος της ύπαρξης στην εργολαβία Χημικού Μηχανικού λόγω του κολυμβητηρίου, στο οποίο θα αντικατασταθούν τα πλακάκια της πισίνας. Μάλιστα, ο Χημικός Μηχανικός θα έπρεπε να έχει και πενταετή (5 έτη) εμπειρία!!!

Φωτογραφική διακήρυξη δηλαδή η οποία απέκλεισε από τη συμμετοχή ακόμα και τους τοπικούς εργολάβους.

Όταν ρωτήθηκε για τα παραπάνω από την παράταξη μας, ο Δήμαρχος δήλωσε αρχικά άγνοια και μάλιστα είπε, στο Δημοτικό σύμβουλο κ. Μπιζάκη Γιώργο, ότι κακώς ρώτησε τον Δήμαρχο αλλά θα έπρεπε να ρωτήσουμε την επιτροπή του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια όμως μας αποκάλυψε ότι τη διακήρυξη δεν τη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά ο ειδικός συνεργάτης του και αυτός την υπέγραψε.

Άρα προφανώς η διακήρυξη συντάχθηκε με εντολή του παρακάμπτοντας και την Τεχνική Υπηρεσία.

ΛΕΦΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Αναμένουμε και την τοποθέτηση του Προέδρου του Τοπικού συμβουλίου Κολινδρού για το θέμα το οποίο προφανώς θα έχει και συνέχεια.

Επίσης ρωτήθηκε από την παράταξη μας για τα γεγονότα που έγιναν στην Σφενδάμη και την επίθεση αδέσποτων, που είχαν ύβρεις, χαρακτηρισμούς, μπουνιές και άλλα διάφορα μεταξύ Αντιδημάρχου του και πολίτη.

Εκεί Δήλωσε απλώς παρατηρητής χωρίς και πάλι να ακούσουμε λύση αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται, ενώ η τετραετία προχωράει ήδη στο δεύτερο χρόνο.

Παναγιώτης Καζάς

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα