ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισημάνσεις του δημάρχου Κατερίνης σε συζήτηση στο Δ.Σ για τον οικονομικό απολογισμό του 2019

Κ.Κουκοδήμος: Παραλάβαμε χρέη, κάναμε σημαντικό έργο και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου

Τι αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο δήμος Κατερίνης:

Σε έναν σύντομο και ουσιαστικό απολογισμό που αφορά τα οικονομικά του Δήμου, καθώς και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης, προέβη ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο Ειδικής Συνεδρίασης α) για την έγκριση απολογισμού εσόδων – εξόδων Δ.Κατερίνης, χρήσης 2019, β) για την έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων Δ.Κατερίνης, χρήσης 2019. Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος στο τι παρέλαβε η Διοίκησή του κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ως προς τα οικονομικά, σημείωσε: «Παρότι εμείς αναλάβαμε την ευθύνη της Διοίκησης τον Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή στο τέλος ουσιαστικά της περιόδου, έχουμε πραγματικά να επιδείξουμε ένα σημαντικό έργο που απέτρεψε τον Δήμο Κατερίνης από την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Κατά τη διάρκεια ενός χρόνου της θητείας μας όπου είμαστε ήδη στη Διοίκηση, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές και αναλυτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Αυτό έχει γίνει πολλές φορές σε συνεδριάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων». 

Μιλώντας ο κ. Κουκοδήμος για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, δηλαδή για τα εκατομμύρια οφειλών του Δήμου προς τρίτους, καθώς και για την αντίδραση της Διοίκησής του προκειμένου να μην τεθεί ο Δ.Κατερίνης σε Επιτροπεία και καθεστώς Μνημονίου, υπενθύμισε τα εξής: 

«Εμείς παραλάβαμε τον Δήμο Κατερίνης την 1/9/2019, δηλαδή τον ένατο μήνα, και καλύψαμε τέσσερις μήνες του έτους 2019. Δεν θα επαναλάβω αναλυτικά το τι παραλάβαμε αλλά δεν μπορεί να μην αναφερθώ στα εκατομμύρια των οφειλών των παρελθόντων ετών, στις δεκάδες και εκατοντάδες δικαστικές διεκδικήσεις από οφειλές τρίτων και στην αδυναμία, τότε, του Δήμου μας να κλείσει τον προϋπολογισμό. Θυμάστε τι τραβήξαμε πέρυσι. Ήμασταν ο τελευταίος Δήμος στην Ελλάδα που έκλεισε τον προϋπολογισμό του. Κι αυτό έγινε με μια γρήγορη αντίδραση με τη δανειοδότηση που έγινε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και βέβαια, αναγκαστήκαμε να πάρουμε και μια προσωρινή αύξηση των τελών. 

Αυτά τα δύο στοιχεία, δανειοδότηση και αύξηση των τελών, έσωσαν τη βέβαιη πορεία του Δήμου Κατερίνης προς την πτώχευση, προς το μνημόνιο, δηλαδή το Παρατηρητήριο, και μάλιστα οδεύαμε σε μόνιμη Επιτροπεία. Υπήρχε μαζί μας και ένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα για Επιτροπεία, όμως εμείς τα καταφέραμε. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας