ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χ.Α. | Η ώρα των ποινών

Δίκη Χ.Α. | Η ώρα των ποινών

Έφτασε η ώρα για την ανακοίνωση των ποινών των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μετά από την απόρριψη των ελαφρυντικών που ανακοινώθηκε χθες για το διευθυντήριο του ναζιστικού μορφώματος.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει ξανά στις 11:00 το πρωί με την πρόταση των ποινών από την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου.

Μετά την εισαγγελέα το λόγο θα πάρει η υπεράσπιση και αφού ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των καταδικασθέντων, το δικαστήριο θα διασκεφθεί και θα ανακοινώσει την απόφαση για το ύψος της ποινής καθενός από αυτούς.

Πιθανόν σήμερα η διαδικασία να εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και αύριο τελικά να ανακοινωθούν οι ποινές και ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Πόσοι δηλαδή θα πάνε φυλακή και πόσοι θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ αν το δικαστήριο δε χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης, ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας