ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαραλιάκος | Από την πρώτη στιγμή απέναντι!

Άρθρο του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. κ. Φώντα Μπαραλιάκου για την καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης

Μπαραλιάκος | Από την πρώτη στιγμή απέναντι!

Με μια ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Είχε καταδικαστεί λίγους μήνες πριν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι εξάλειψαν δια της ψήφου τους την κηλίδα της κοινοβουλευτικής ύπαρξης του ακραίου και αντιδημοκρατικού αυτού μορφώματος.
Όλοι πρέπει να αισθανόμαστε χαρούμενοι. Κάποιοι, όμως, νιώθουμε και δικαιωμένοι με την απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης.
Δικαιωμένοι διότι δεν συμπλεύσαμε ούτε στιγμή με τους εγκληματίες! Ίσα-ίσα: σταθερά και αταλάντευτα εναντιωθήκαμε με σθένος και παρρησία τόσο στα κοινοβουλευτικά έδρανα όσο και στο πεδίο των ιδεολογικών και πολιτικών μαχών. Μετ’ επιτάσεως και άνευ ουδεμίας εξαιρέσεως! Κι ας μας πολεμούσαν λυσσαλέα ετερόκλητα συμφέροντα, που ενώ διαφωνούσαν τότε, εκδηλώνουν σήμερα τον όψιμο αντιφασισμό τους.
Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν εκείνη η οποία συσχέτισε τις διάσπαρτες δικογραφίες της Χρυσής Αυγής και τις διαβίβασε στην αρμόδια Εισαγγελεία για να εκκινήσει την διαδικασία της ποινικής τους δίωξης.
Ο Σταύρος Δήμας, ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας, λίγο πριν την διαφαινόμενη οριστική αποδέσμευση από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, αρνήθηκε να εξαρτήσει την εκλογή του από τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτή η οποία ενθάρρυνε την επιτάχυνση της εκδίκασης της υπόθεσης με την υπερπήδηση όλων των διαδικαστικών δυσχερειών για να προοδεύσει η δίκη με γοργούς ρυθμούς.
Μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ολοκληρώθηκε ό,τι επί 4,5 χρόνια με την Αριστερά στην εξουσία κωλυσιεργούσε με τρόπο σκανδαλώδη, υπό το φαιδρό πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει αίθουσα».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε η Χρυσή Αυγή ήταν ένα «χρήσιμο εργαλείο».
Δεν δίστασαν να κλείσουν το μάτι στις ψήφους των βουλευτών της για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με προφανή πολιτική σκοπιμότητα να πλήξουν μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
Ανερυθρίαστα περιόδευσαν από κοινού στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε μια εποχή κατά την οποία ενώ το μεταναστευτικό βρισκόταν σε έξαρση με καταστρεπτικές συνέπειες η Χρυσή Αυγή αίφνης παρέμενε σιωπηλή.
Αποκορύφωμα αυτής της άσκησης ισορροπίας μεταξύ πολιτικού τυχοδιωκτισμού και «αντιφασιστικού» προσωπείου ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, με τις οποίες συμφώνησε κι ο έτερος Υπουργός Δικαιοσύνης τους Νίκος Παρασκευόπουλος, για τον εν γνώσει αντίκτυπο που θα είχε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η τροποποίηση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα με το ευμενέστερο πλαίσιο ποινής και συνακόλουθα την ηπιότερη ποινική τους μεταχείριση.
Το δημοκρατικό ήθος και η διαρκής και σταθερή εναντίωση της Νέας Δημοκρατίας σε ολοκληρωτικές αντιλήψεις κάθε απόχρωσης είναι μια καθημερινή υπόθεση που συνοδεύεται με γενναίες πράξεις. Ο αντιφασισμός μας δεν είναι έρμαιο των πολιτικών σκοπιμοτήτων ούτε πεδίο ανέξοδης ρητορείας κενής περιεχομένου.
Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά με την Αριστερά!

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας