ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χρυσόγονος | Χρειάστηκε να χυθεί ελληνικό αίμα για να ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη

“Πολιτικό φαινόμενο σε αποδρομή” χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΔΙΟΝ τηλεόρασης με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης για τη δράση της ως εγκληματικής οργάνωσης.

“Έπρεπε να χυθεί αίμα ελληνικό για να δραστηριοποιηθεί η δικαιοσύνη ” ανέφερε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ σημειώνοντας ότι αυτή η νεοναζιστική ιδεολογία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και να καταπολεμηθεί με κραυγές αλλά μέσα από τις διαδικασίες ενός κράτους δικαίου οι οποίες έστω αργές, έστω δυσλειτουργικές, αποδεικνύεται ότι κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα.

Κώστας Χρυσόγονος:”Χρειάστηκε να χυθεί το αίμα ενός συμπολίτη μας για να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική δικαιοσύνη και να δράσει. Όταν η Χρυσή Αυγή σκότωνε αλλοεθνείς μας η δικαιοσύνη καθυστερούσε. Χρειάστηκε να χυθεί ελληνικό αίμα για να δραστηριοποιηθεί η δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι πολύ καλό για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, που ούτως ή άλλως έχει θέματα, αλλά έστω και με αυτή την καθυστέρηση και στην άσκηση των διώξεων και στην εκδίκαση της υποθέσεως, φτάσαμε σε ένα προσωρινό, έστω, τέρμα, γιατί υπάρχει και το εφετείο, υπάρχει και ο Άρειος Πάγος και το ευρωπαϊκό δικαστήριο”

Η συνέντευξη του κ. Κώστα Χρυσόγονου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στη ΔΙΟΝ τηλεόραση:

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας