ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση από την Ελληνική Λύση με θέμα “Αναγκαιότητα κατασκευής αποστραγγιστικών έργων στο Κίτρος-Βόρειας Πιερίας”

Ερώτηση από την Ελληνική Λύση με θέμα "Αναγκαιότητα κατασκευής αποστραγγιστικών έργων στο Κίτρος-Βόρειας Πιερίας"

Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου  10190/30-09-2020 σχετικά με το θέμα «Αναγκαιότητα κατασκευής αποστραγγιστικών έργων στο Κίτρος-Βόρειας Πιερίας». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες αγροτών της Βόρειας Πιερίας και συγκεκριμένα, από το χωριό Κίτρος, στον οικισμό Καβακλί, κτήματα και καλλιέργειες καταστρέφονται από όμβρια ύδατα, μετά από έντονες νεροποντές. Αυτά, βάσει διαμαρτυριών, προέρχονται από την έλλειψη αποστραγγιστικών έργων επί της ΠΑΘΕ, η οποία συνδέει την Κατερίνη με τη Θεσσαλονίκη στο ύψος της περιοχής του χωριού Κίτρους, με συνέπεια, η απορροή αυτών των όμβριων υδάτων να καταλήγουν στις αρόσιμες εκτάσεις, λόγω και της κλίσης του ασφαλτοτάπητα και των παρακείμενων αυλακιών αμφιπλεύρως της Εθνικής Οδού. Αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης αυτής κατάστασης είναι η καταστροφή αμπελιών, ακτινιδίων και άλλων καλλιεργειών. Σημειωτέον, υπάρχει το παρακείμενο ρέμα του Αγίου Δημητρίου, όπως ονομάζεται, στο οποίο θα μπορούσαν να διοχετευτούν τα όμβρια ύδατα και το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να δώσετε ένα τέλος στο άνω πρόβλημα, δρομολογώντας τα κατάλληλα έργα απορροής των ομβρίων υδάτων στην ΠΑΘΕ, η οποία συνδέει την Κατερίνη με τη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού «Κίτρος», ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες της περιοχής και να μην καταστρέφεται η παραγωγή τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Απόστολος Αβδελάς

Κωνσταντίνος Χήτας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα