ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του Υπ. Μετανάστευσης στο Γερολιόλιο για τα ασυνόδευτα στον Παντελεήμονα

Στο τέλος Νοέμβρη αναμένεται να αναχωρήσουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχειακό κατάλυμα του Παντελεήμονα, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Με προσωπική επιστολή της Ειδικής Γραμματέα για την προστασία των ανήλικων προσφυγόπουλων κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη προς τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεσμεύεται ότι οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Παντελεήμονα πρόκειται να αναχωρήσουν εντός δύο μηνών.

Η δέσμευση της κ. Αγαπηδάκη έρχεται σε συνέχεια της επιστολής του δημάρχου Δίου-Ολύμπου μέσω της οποίας είχε εκφράσει τη δυσφορία της δημοτικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την εγκατάσταση των εν λόγω προσφύγων χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση του δήμου και ενώ η Πιερία έχει υπερκαλύψει το 1% που προβλέπει η σχετική διάταξη για το ποσοστό φιλοξενίας ανά νομό.

Την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Γερολιόλιος, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΔΙΟΝ τηλεόρασης, έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους και από όλους τους φορείς ότι η Πιερία, ως ένας τουριστικός νομός, θα πρέπει να διαφυλάξει το τουριστικό της προϊόν.

Παράλληλα ο δήμαρχος της νότιας Πιερίας, αναφερόμενος στις αιτήσεις που ενδεχομένως έχουν κάνει ξενοδόχοι της περιοχής του, προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες αυτοί θα πρέπει να σκεφτούν ότι η επιχειρηματική τους δραστηριότητα δεν θα πρέπει να λειτουργεί σε βάρους του δήμου και του συνόλου των δημοτών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα