ΠΟΛΙΤΙΚΗ MEDIA

Από ποιον τοποθετήθηκε, τον Οκτώβριο του 2019, ο κοριός στην ΔΕΥΑΚ;

Από ποιον τοποθετήθηκε, τον Οκτώβριο του 2019, ο κοριός στην ΔΕΥΑΚ;

Τον Οκτώβριο του 2019, μεγάλο θέμα συζήτησης είχε ανοίξει για “κοριό” που εντοπίστηκε στη ΔΕΥΑΚ.

Εμβρόντητοι, από το γεγονός, οι διοικούντες τον Δήμο Κατερίνης είπαν και έγραψαν πολλά. Τόσα πολλά που οι εξελίξεις επί του θέματος έμοιαζαν πως θα ήταν ραγδαίες. Εντύπωση προκάλεσε τότε το γεγονός πως η διοίκηση του δήμου “έτρεξε” να δημοσιοποιήσει το θέμα ενώ είχαν κληθεί οι Αρχές και η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Μάλιστα κάποιοι, λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, διατείνονταν ότι γνώριζαν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, ο Δήμαρχος Κατερίνης είχε ζητήσει να γίνει έρευνα σε όλα τα δημοτικά κτίρια «πυροδοτώντας», ακόμα περισσότερο, την τεταμένη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Τελικά το θέμα ξεχάστηκε. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου – και βλέποντας απέναντί μου τον κ. Δρούγκα – ρώτησα εάν υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα, μιας και δεν έχω, όπως και η πλειονότητα των δημοσιογράφων – δημοσιογραφούντων, την δυνατότητα να ρωτήσω τον δήμαρχο Κατερίνης για το τι, τελικά, έγινε με εκείνον τον κοριό. Σε ποια φάση βρίσκονται οι έρευνες και εάν ολοκληρώθηκαν. Διότι αυτός που «πυροδοτεί» μια κατάσταση οφείλει να ενημερώσει και για τις εξελίξεις.

Στην σαφή μου ερώτηση προς την προηγούμενη διοίκηση, μιας και με τη νέα δεν μας δίνεται η δυνατότητα της – όποιας – επικοινωνίας, αρχικά μου απάντησε ο επικεφαλής κ. Σάββας Χιονίδης: « Δεν έχουμε καμία απάντηση, όταν είπαμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι το πως και γιατί γίνονται μερικά πράγματα, ή θέλουν να γίνονται, γίνονται με παιδαριώδη τρόπο. Αυτό θέλω να πω μόνο και αυτά δεν βοηθούν πουθενά. Θα σας παρακαλούσα να κάνετε ένα ερώτημα αντίστοιχο στην αστυνομική διεύθυνση για να δούμε τι και ποιος και πως μπορεί να έγινε αυτή η κατάσταση.»

Επειδή όπως λέω αρχικά το θέμα ενοχλεί τις φωνητικές χορδές – και το μυαλό- για αυτό και ρωτάω, πριν πάω στην Αστυνομική Διεύθυνση, θεώρησα σωστό να ρωτήσω τον κύριο Δρούγκα ως αρμόδιο επί του θέματος. Ο κ. Δρούγκας υπήρξε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ στην εποχή Χιονίδη. Ο κ. Δρούγκας μου απάντησε: «Δεν βρέθηκε κάτι. Αυτό φαντάζομαι…. Και στην αστυνομική διεύθυνση, που προσωπικά ρώτησα, δεν υπήρχε κάτι άλλο. Ένας μικρός πομπός που βρέθηκε… Από πληροφορίες, από αστυνομικούς, που ήταν παρόντες εκεί…. Ήταν πολύ πρόσφατα, όχι πάνω από 10 μέρες τοποθετημένος!»

Με απλά λόγια, ο κύριος Δρούγκας, αφήνει να εννοηθεί πως ο κοριός δεν τοποθετήθηκε από την δική του διοίκηση.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: Από ποιον τοποθετήθηκε ο κοριός στην ΔΕΥΑΚ;

Δείτε το ερώτημα και τις απαντήσεις:

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα