ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κιάφας ζητάει “δια ζώσης” συνεδρίαση στο Δήμο Δίου – Ολύμπου λόγω… Λυκουρέντζου

Δελτίο Τύπου απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Δίου – Ολύμπου κ. Πέτρος Κιάφας, στο οποίο ζητά δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή για αυτό αποτέλεσε η σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε στην Π.Ε. Πιερίας παρουσία “του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζου με την κ. Μαυριδού , τους βουλευτές του νομού, τους τρεις δημάρχους της Πιερίας ,τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας”.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ο Κιάφας ζητάει "δια ζώσης" συνεδρίαση στο Δήμο Δίου - Ολύμπου λόγω... Λυκουρέντζου

Αγαπητοί συνδημότες,

Πριν 4 ημέρες πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας συνάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζου με την κ. Μαυριδού , τους βουλευτές του νομού, τους τρεις δημάρχους της Πιερίας ,τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας. 

Αν και η κατάσταση και στη χώρα μας είναι δύσκολη λόγω κορονοϊού είναι , ωστόσο, αναγκαίες αυτές οι συναντήσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση το κράτος.

Ακριβώς σε αυτό το σκεπτικό στηριζόμενοι αναρωτιόμαστε γιατί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου Ολύμπου στις 28 Σεπτεμβρίου γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Γιατί δε θα μπορούσαμε να είμαστε στην αίθουσα μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι για να συζητήσουμε δια ζώσης τόσα θέματα που έχουν προκύψει αφού πλέον συνεδριάζουμε  σπάνια.

Η αίθουσα , δήμαρχε, είναι δυο φορές μεγαλύτερη από την αίθουσα της περιφέρειας στην οποία λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα συγκεντρωθήκατε  τουλάχιστον 20 άτομα. 

Ζητάμε το ΔΣ της Δευτέρας να γίνει κανονικά στην αίθουσα τηρώντας όλοι τις προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα που η περίσταση απαιτεί. 

Άλλωστε με την εγκύκλιο που στάλθηκε στη ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Δήμο-Δημότη

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας