ΠΟΛΙΤΙΚΗ MEDIA

Μπουσνάκης | Υπάρχει σκέψη της διοίκησης να δοθεί η λειτουργία του βιολογικού σε ιδιώτη

Στο ενδεχόμενο να περάσει η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Κατερίνης σε ιδιώτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Αστέριος Μπουσνάκης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην τηλεοπτική εκπομπή “Καθημερινά” της ΔΙΟΝ τηλεόρασης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Ελίνας Διαμαντοπούλου ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει μία σκέψη της διοίκησης να δοθεί, με δημοπρασία, η λειτουργία του βιολογικού σε ιδιώτη με τη ΔΕΥΑΚ να είναι ελεγκτικός μηχανισμός.

“Υπάρχει μία σκέψη  της διοίκησης να δοθεί η λειτουργία του βιολογικού σταθμού  της Κατερίνης σε ιδιώτη, με δημοπρασία, με μελέτη και να είναι ελεγκτικός μηχανισμός η ίδια η ΔΕΥΑΚ. Αυτό είναι στις σκέψεις μας. Εμείς ζυγίζουμε τα στοιχεία, βλέπουμε το κόστος λειτουργίας  και το κόστος ενέργειας. Να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε στον αέρα, θα γίνει η απαιτούμενη μελέτη, θα γίνουν οι απαιτούμενες δημοπρασίες όπως γίνεται και σε πολλές άλλες ΔΕΥΑ” σημείωσε ο κ. Μπουσνάκης.

Μάλιστα, όπως είπε, έχει δοθεί ήδη η εντολή στην τεχνική υπηρεσία να κάνει μία μελέτη για το ενεργειακό κόστος, το κόστος των μηχανημάτων και των συντηρήσεων “για να δούμε τι είναι καλό για τη λειτουργία της επιχείρησης και πάνω απ’ όλα για να είναι μία παρεπόμενη θετική συνέπεια για τους πολίτες”. Ο ίδιος, πάντως, θεωρεί πως μία τέτοια προοπτική θα είναι επωφελής για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα διαχείρισης του νερού από ιδιώτη επαναλβάνοντας την πάγια θέση του ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

Δείτε εδώ τι είπε ο κ. Μπουσνάκης:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα