ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ για τα σχολικά λεωφορεία

Ανακοίνωση Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ για τα σχολικά λεωφορεία

Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά λεωφορεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Εκατοντάδες παιδιά που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους στο σχολείο τους, συγχρωτίζονται στα λεωφορεία με κίνδυνο από τη μία να ασθενήσουν οι ίδιοι από τον COVID-19 και από την άλλη να τον μεταδώσουν σε γονείς, συμμαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας έχουν τεράστια ευθύνη για την πιο πάνω κατάσταση, για το γεγονόςότι εν μέσω πανδημίας τα σχολικά λεωφορεία λειτουργούν με 100% πληρότητα χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά.

Απαιτούμε:

Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου, χωρίς συγχρωτισμό.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, άμεσα να βάλουν στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών τους την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα