ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίου Ολύμπου – Δημόπουλος | Ναι, είναι γεγονός: Ναυαγοσώστης το Σεπτέμβριο!!!

Με Δελτίο Τύπου ο πρώην Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου βάλει εναντίον της διοίκησης του Δήμου Δίου – Ολύμπου και συνεργατών της για την ελλιπή ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών της περιοχής

Δίου Ολύμπου - Δημόπουλος | Ναι, είναι γεγονός: Ναυαγοσώστης το Σεπτέμβριο!!!

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Τυχαία υπέπεσε στην αντίληψή μου, ότι στις 24-8-2020 ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου συνήψε σύμβαση με επιχείρηση Ναυαγοσωστών, για την κάλυψη μίας (1) θέσης ναυαγοσώστη στις πολυσύχναστες ακτές της Olympus Riviera, σύμφωνα με τη σύμβαση «για χρονικό διάστημα 35 ημερών και όχι πέραν τις 30 Σεπτεμβρίου 2020…», χωρίς να προσδιορίζεται το σημείο.

Αρχικά, μόλις διάβασα τη σύμβαση, φαντάστηκα ότι δεν είχαν τοποθετηθεί ναυαγοσώστες φέτος το καλοκαίρι στις ακτές του Δήμου μας, εξαιτίας κάποιας ΠΝΠ, που λόγω COVID θεώρησε την συγκεκριμένη δραστηριότητα «πληττόμενη».

Δεν μπορούσα να διανοηθώ, ότι ο Δήμαρχος, με σημαία …τις γαλάζιες σημαίες προεκλογικά, δεν θα είχε μεριμνήσει για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών για το πρώτο του καλοκαίρι. Άλλωστε, για τα τουριστικά τον συμβουλεύει η άμισθη ειδική συνεργάτης, και πλέον εξειδικευμένη στον τομέα αυτό, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Όμως γελάστηκα. Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ξέρω, θα υπάρχει δικαιολογία του τύπου «ο διαγωνισμός βγήκε άγονος» ή «έχει έλλειψη η πιάτσα από ναυαγοσώστες» ή «φταίει ο Κορόνας» ή «φταίει ο ηγούμενος κι ο προηγούμενος»…

Κρατώ όμως ένα. Έστω και σε μία ακτή, οι λουόμενοι επισκέπτες του Δήμου μας, επιτέλους, θα μπορούν να κολυμπούν άφοβα ολόκληρο Σεπτέμβριο, αρκεί να εντοπίσουν τον ναυαγοσώστη σε ποια ακτή «υπηρετεί». Στις υπόλοιπες: όχι στα βαθιά.

Όσο για τις γαλάζιες σημαίες, ρωτήστε την ειδική συνεργάτη… όνειρα θερινής νυκτός.

Πάντως, μπορεί ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικούς πύργους να έχουμε έναν, κάδους έχουμε πολλούς.

Λιτόχωρο, 9 Σεπτεμβρίου 2020.-

Κώστας Δημόπουλος

πρ. Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας