ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον Δήμαρχο Κατερίνης

Μετά από αίτημα της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος αντιπροσωπία της Ν.Ε με την συμμετοχή και της βουλεύτριας Πιερίας Ε.Σκούφα συναντήθηκαν στο Δημοτικό μέγαρο για να ενημερωθούν για το άνοιγμα των σχολείων και την ετοιμότητα του Δήμου.

Από τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, προέκυψαν:

1. Η πρόσληψη των καθαριστριών δεν έχει γίνει ακόμη αλλά ολοκληρώνεται εντος των επόμενων ημερών.

2. Οι προσλήψεις είναι μεν αυξημένες αλλά με συμβάσεις 4 ωρών  αν και το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και Παιδείας είχαν δεσμευτεί  για κανονικές συμβάσεις εργασίας.

3. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες για ασφαλές περιβάλλον με το δεδομένο των αλλαγών στα διαλείμματα, την αύξηση των παιδιών στα ολοήμερα τμήματα και την ανάγκη συνεχούς απολύμανσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και στη λύση των δίμηνων συμβάσεων που όπως ενημερωθήκαμε από το δήμαρχο δόθηκε δυνατότητα στους δήμους. Οι δίμηνες συμβάσεις δεν καλύπτουν ανάγκες παιδιών αλλά πελατειακές σχέσεις. Οι ανάγκες σε καθαριότητα ήταν γνωστές και συγκεκριμένες πολύ πριν το άνοιγμα των σχολείων.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  όπως και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουμε ζητήσει μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Ζητήσαμε από το δήμαρχο να ερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης  αιθουσών ώστε να πιέσουμε όλοι την κεντρική εξουσία σε ουσιαστικές λύσεις για τη μόρφωση, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

5.Ο Δήμαρχος Κατερίνης ακόμη έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τους τρόπους επίλυσής τους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας