ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη δομή προσφύγων στην Κάτω Μηλιά επισκέπτεται σήμερα ο Μηταράκης

Τη δομή προσφύγων στην Κάτω Μηλιά θα επισκεφθεί το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες σε αντίστοιχες δομές στη Βόρεια Ελλάδα.

Χθες επισκέφθηκε δομές της Θεσσαλονίκης και της Δράμας ενώ σήμερα επισκέπτεται τις δομές της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και της Κ. Μηλιάς.

“Στόχος μας  είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών. Σε όλη την Ελλάδα, μειώνουμε σταθερά τον αριθμό των διαμενόντων, χάρις στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις περιορισμένες ροές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Τον ίδιο στόχο έχουμε θέσει και στις Σέρρες. Σήμερα, κλείσαμε δύο ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Θα κλείσουμε όλα τα 67 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε στην χώρα εντός του 2020. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια ανάκτησης του μεταναστευτικού φέρνει αποτελέσματα τα οποία γίνονται πλέον ορατά στις τοπικές κοινωνίες” ανέφερε ο Υπουργός σε δηλώσεις του και συνέχισε:

 “είμαστε σε μια φάση αποσυμφόρησης πλέον και όχι σε μια φάση δημιουργίας νέων δομών. Θεωρώ πώς όσο θα μπορούμε και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να μπορούμε να είμαστε ενεργοί στην φύλαξη των συνόρων, όσο θα είμαστε γρήγοροι στην έκδοση ασύλου, μειώνεται η ανάγκη φιλοξενίας από τα νούμερα που είχαμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια άλλη λογική στο μεταναστευτικό”.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η χώρα μας δεν δίνει ισόβια δωρεάν φιλοξενία ούτε ισόβια σύνταξη στους αιτούντες άσυλο και πρόσθεσε πως:

“όσοι έχουν πάρει άσυλο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχουν την στήριξη ενός ειδικού προγράμματος ενσωμάτωσης, από κει και πέρα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους της χώρας και πρέπει και οι ίδιοι να δουλέψουν όπως δουλεύουν όλοι για να μπορέσουν να συντηρήσουν τον εαυτό τους. Έχουν όμως πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, έχουν πρόσβαση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε περιπτώσεις που το δικαιούνται, τους στηρίζουμε στον βαθμό που είναι εφικτό, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα