ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης | Ένας ανασχηματισμός, μία παραίτηση και μία ανεξαρτητοποίηση

Δήμος Θεσσαλονίκης | Ένας ανασχηματισμός, μία παραίτηση και μία ανεξαρτητοποίηση

Αλλαγές στο σχήμα των τοπικών «αρχόντων» του δήμου Θεσσαλονίκης περιελάμβανε η σημερινή ημέρα, καθώς ανακοινώθηκε από τη μία ο ανασχηματισμός του διοικητικού σχήματος από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ακολούθησε η παραίτηση μίας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου και η ανεξαρτητοποίηση ενός άλλου δημοτικού συμβούλου.

Αρχικά ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό ο οποίος προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν μετακινήθηκε, ούτε καθαιρέθηκε κάποιος από τους αντιδημάρχους, παρά μόνο προστέθηκαν δύο αντιδημαρχίες, ενώ δόθηκαν επιπλέον αρμοδιότητες για τη μετανάστευση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον αντιδήμαρχο, Γιώργο Αβαρλή.

Στη συνέχεια της ημέρας, παραιτήθηκε η Μαρία Αρβανιτίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τις δράσεις που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και η οποία έχει εκλεγεί με την αντιπολιτευόμενη παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί». Στην επιστολή παραίτησής της άφησε μάλιστα «αιχμές» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, χρεώνοντάς του αδιαφορία για τις προτάσεις της, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα που δεν προέκυψαν λόγω των κοινών αρμοδιοτήτων που είχε με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη.

Από την άλλη η ανεξαρτητοποίηση ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Στέφανο Γωγάκο, παρότι ο ίδιος έλαβε τη θέση του άλλοτε επικεφαλής της παράταξης, Νίκου Ταχιάου, μετά την παραίτησή του πριν από μερικούς μήνες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον ανασχηματισμό:

Το νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και για τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ορίζει ως Αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης:

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα