ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Νέα αναβολή στις εσωκομματικές της ΝΔ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Νέα αναβολή στις εσωκομματικές της ΝΔ

Προς νέα αναβολή οδεύουν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το καταστατικό των Περιφερειακών και Τοπικών οργανώσεων του κόμματος οι προγραμματισμένες εκλογές, για τον Μάιο του 2020, έχουν αναβληθεί για το φθινόπωρο του 2020 χωρίς να έχει οριστεί ακριβής ημερομονία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νέα αναβολή θα δοθεί στην εσωκομματική διαδικασία. Αν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι έκαναν λόγο για εκλογές μέσα στον Οκτώβριο του 2020 κάτι τέτοιο σήμερα φαντάζει απίθανο όπως και κάθε άλλη ημερομηνία μέσα στο 2020.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι αυτή που αναβάλει τις εσωκομματικές εξελίξεις και παγώνει τις επιδιώξεις πολλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, στην Πειραιώς εξέτασαν το ενδεχόμενο για ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών, σκέψη που εγκαταλήφθηκε λόγω και του υψηλού κόστους της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά ο κανονισμός λειτουργίας του κόμματος παραμένει ενεργός και η λύση που προωθείται είναι η ανανέωση της θητείας κάποιων προέδρων – λέγεται για δύο τουλάχιστον χρόνια – και αυτό που εξετέζεται είναι ο ορισμός νέων διοικήσεων με απόφαση του προέδρου του κόμματος.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας