ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oruc Reis | Στο σημείο των ερευνών συνοδεία πολεμικών πλοίων – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στις 12

Oruc Reis | Στο σημείο των ερευνών συνοδεία πολεμικών πλοίων - Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στις 12

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και Τούρκους αξιωματούχους να προχωρούν σε «μπαράζ» προκλήσεων μετά από την έκδοση Navtex για έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο το πρωί της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό το πρωί, στις 12:00 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ έχει συγκληθεί και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι και κατά την ένταση της 21ης Ιουλίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντινος Φλωρος είχε συγκαλέσει το ΣΑΓΕ ώστε να καθοριστούν και αποφασιστούν όλες οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία.

Σε tweet του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως «η ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Oruc Reis πλέει συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα επιχείρησε από χθες να στήσει σκηνικό έντασης, καθώς το στίγμα του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis καθώς και των συνοδευτικών σκαφών Cengiz Han και Ataman χάθηκαν από το βράδυ.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τριάντης ανάρτησε χάρτη που δείχνει το τελευταίο στίγμα του Oruc Reis, το οποίο φαίνεται πως όντως έχει φτάσει στην περιοχή όπου έχουν ανακοινωθεί οι σεισμικές έρευνες.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr > >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα