ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοτοπούλου: Η Πιερία πληρώνει τα λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα των συνόρων

Νοτοπούλου: Η Πιερία πληρώνει τα λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα των συνόρων

Την Πιερία επισκέφθηκε η τομεάρχης τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Μαζί με την Βουλευτή Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, είχαν συναντήσεις με φορείς του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης που πλήττονται βάναυσα από τις επιπτώσεις της διαχείρισης πανδημίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Στην Πιερία, η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων είναι εποχικού χαρακτήρα και αποτελούνται κυρίως από οικογενειακές, μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο τουρισμός είναι η μόνη πηγή εισοδήματός τους.

Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες περιέγραψαν μια ζοφερή κατάσταση σύμφωνα με την κ.Νοτοπούλου, με πολύ χαμηλές κρατήσεις ακόμη και για τον Αύγουστο κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου του τουρισμού για φέτος, ενώ εκφράζονται ανησυχίες και για ενδεχόμενη πτώση του τουρισμού και την επόμενη σεζόν, του 2021.

Σημείωσαν με έμφαση πως ειδικά για την Πιερία και την Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, απόλυτα καθοριστικό ήταν το μπάχαλο με το «άνοιξε-κλείσε» των συνόρων λόγω του οτι ο βασικός τουρισμός αυτών των περιοχών είναι ο οδικός από την Σερβία. Αυτό οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις.

«H Πιερία πληρώνει και θα πληρώνει τα λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα των συνόρων. Θα έπρεπε να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την Πιερία, αλλά βλέπουμε μόνο ιδιαίτερη αδιαφορία» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου και συμπλήρωσε:

«Η αγωνία των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό για το παρόν και το μέλλον τους είναι μεγάλη. Η ΝΔ αφήνει χωρίς στήριξη και χωρίς προστασία χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό που υπηρετούν τόσα χρόνια το όραμα και το προϊόν του ελληνικού τουρισμού. Η κυβέρνηση οφείλει να τους στηρίξει με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα την ύστατη στιγμή»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, μέσα από το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι για την στήριξη των εργαζομένων.

Ο στόχος είναι τριπλός όπως είπε. Ενίσχυση της ζήτησης, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: άμεσα οριζόντια μέτρα οικονομικής ανακούφισης του κλάδου για να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάρρευσης, να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η επιβίωση των εργαζομένων, μεσοπρόθεσμα οικονομικά και αναπτυξιακά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η δυναμική επανεκκίνησή του, μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, και άρα δίκαιο και πράσινο, και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, προστασία των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας